CUPRA Sverige

CUPRA deltar i Race Of Champions med CUPRA UrbanRebel Racing Concept

Dela
CUPRA går in med 100% eldrivna CUPRA UrbanRebel Racing Concept i Race of Champions. I år avgörs den legendariska motorsporttävlingen i Pite Havsbad och samlar några av världens bästa förare inom motorsport för att avgöra vem som är bäst av de bästa.
CUPRA UrbanRebel Racing Concept.
CUPRA UrbanRebel Racing Concept.
  • CUPRA tar plats i en av världens mest prestigefyllda motorsporttävlingar, Race of Champions Snow & Ice 2023
  • Race of Champions är en årlig internationell utslagstävling där världens bästa motorsportförare utmanar varandra i en rad tävlingar med identiska tävlingsbilar
  • I år kommer motorsportstjärnorna att tävla på snö och is bakom ratten på 100% eldrivna CUPRA UrbanRebel Racing Concept

CUPRA går in i samarbete med Race Of Champions 2023. Det okonventionella utmanarmärket kommer att ta helt eldrivna CUPRA UrbanRebel Racing Concept till en av världens mest omtalade motorsporttävlingar där det ska avgöras vem som är ”Mästarnas mästare”. Racingeventet är en utslagstävling där några av världens bästa motorsportförare tävlar mot varandra i en rad tävlingar i identiska tävlingsbilar.

Vid årets upplaga, som hålls i Pite Havsbad, kommer de tävlande att greppa ratten i två 100% eldrivna CUPRA UrbanRebel Racing Concept. Tävlingsbilen är framtagen för banracing och levererar 340 hk (250kW) med en maximal effekt på upp till 435 hk (320kW) och accelererar från noll till 100 km/h på bara 3,2 sekunder.

"CUPRA UrbanRebel Racing Concept är personifieringen av vad som är möjligt när du kombinerar racing och elektrifiering, och Race Of Champions är det ultimata evenemanget för att visa upp vad den kan leverera med de bästa förarna från hela världen bakom ratten," sa Antonino Labate, Director of Strategy and Business Operations at CUPRA.

Årets Race Of Champions kommer att vara det mest extrema hittills. Banan är byggd på Östersjöns is och är en spännande parallellbana med en växlingsbro för att maximera tävlingsupplevelsen.

Några av världens största motorsportstjärnor är redan klara för start, bland annat F1-världsmästarna Mika Häkkinen och Sebastian Vettel, W Series-mästaren Jamie Chadwick, WRX-mästarna Johan Kristoffersson, Petter Solberg och Travis Pastrana.

Race Of Champions äger rum den 28-29 januari i Pite Havsbad.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

CUPRA UrbanRebel Racing Concept.
CUPRA UrbanRebel Racing Concept.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

CUPRA är en okonventionell utmanare som förenar stimulerande design, elektrifiering och prestanda för att inspirera världen från Barcelona. CUPRA, som lanserades 2018, har sitt huvudkontor och racinggarage i Martorell, Barcelona, Dessutom har CUPRA ett världsomspännande återförsäljarnätverk.

Under 2021 fortsatte CUPRAs uppåtgående trend med en tredubbling av försäljningen och 80 000 levererade bilar, främst tack vare framgångarna med CUPRA Formentor. CUPRA bevisar att elektrifiering och sportighet är en perfekt matchning och under 2022 utökar man utbudet av CUPRA Born – märkets första helt eldrivna bil – med ett urval av batteristorlekar och en kraftfullare e-Boost-version. En exklusiv version av CUPRA Formentor VZ5 i begränsad upplaga lanseras också. CUPRA Tavascan, företagets andra helt eldrivna modell samt CUPRA Terramar, den elektrifierade SUV:en som är en hyllning till racerbanan Terramar där allt en gång började för CUPRA, lanseras 2024, följt av företagets första eldrivna stadsbil, inspirerad av CUPRA UrbanRebel Concept, 2025.

CUPRA är FC Barcelonas officiella bil- och mobilitetspartner, World Padel Tours premiumsponsor och officiell sponsor för eSports Club Finetwork KOI. Tillsammans med märken som Primavera Sound och De Antonio Yachts, har de skapat CUPRAs lifestyleuniversum. CUPRA Tribe består av ett team av ambassadörer som vill vara den drivande kraften bakom förändring. Bland medlemmarna finns gatukonstnären TV-Boy, padellegenden Fernando Belasteguín, den tyske målvakten Marc ter Stegen och Ballon d'Or samt fotbollsfotbollsspelaren Alexia Putellas.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum