CUPRA Sverige

CUPRA Formentor vinner Red Dot Award 2021

Dela

CUPRA Formentor imponerar med sin uttrycksfulla design i kombination med hög prestanda och mångsidighet i vardagen. Det unga varumärket tar hem den prestigefyllda utmärkelsen ”Red Dot Award 2021”, bara tre år gammal.

CUPRA Formentor är en stark spelare i crossover SUV-segmentet och en oerhört viktig del av varumärkets framtid.
CUPRA Formentor är en stark spelare i crossover SUV-segmentet och en oerhört viktig del av varumärkets framtid.
  • CUPRAs crossover SUV tilldelas det prestigefulla priset efter att imponerat den 50 man starka juryn med sin uttrycksfulla design
  • Tack vare sin mångsidighet i vardagen i kombination med den tydliga prestandaprofilen som väcker passion och känslor tog modellen hem priset
  • Att vinna Red Dot Award för produktdesign är ytterligare en viktig milstolpe i CUPRA Formentors resa

Martorell, 14 april 2021, CUPRA Formentor fortsätter skörda framgångar, denna gång genom att ta hem Red Dot Award för produktdesign 2021. Crossover SUV:en har redan överträffat alla förväntningar genom att avsluta på pallplats i Årets bil 2021 (Car of the Year 2021), en fantastisk prestation med tanke på att varumärket bara är tre år gammalt.

Att ta hem Red Dot Award är ett tydligt tecken på att CUPRA med Formentor har ett unikt erbjudande i segmentet.

”Red Dot Award är ett verkligt erkännande av CUPRA Formentors provocerande designspråk. På CUPRA skapar vi bilar som vissa människor älskar och inte nödvändigtvis bilar som alla gillar”, säger Wayne Griffiths, VD för CUPRA och SEAT. "Den här viktiga utmärkelsen lyfter det fantastiska arbete som CUPRA designteam gör."

CUPRA Formentors förmåga att möta kraven på en krävande marknad med tekniska innovationer, hög säkerhet, överkomliga priser och införandet av elektrifiering visar att det är ett fordon som levererar på alla nivåer.

Baserad på MQB EVO-plattformen i kombination med en crossover SUV-kaross, är paketeringen komplett; sportigheten och dynamiken hos en kombi med den praktiska SUV:ens komfort och rymlighet.

Red Dot Award är bland de mest prestigefyllda utmärkelserna i världen. Juryn, består av 50 internationella experter som testar, diskuterar och utvärderar varje bidrag individuellt.

Prisets utvärderingsprocess baseras på en rad olika kriterier och ger en orienteringsram som kompletteras av varje jurymedlems expertis. Bedömningskriterierna inkluderar ämnen som: innovation, funktionalitet, ergonomi, symboliskt och emotionellt innehåll och ekologisk kompatibilitet.

CUPRA Formentor är en stark spelare i crossover SUV-segmentet, vilket förutspås fördubblas i Europa de närmaste fem åren, det gör modellen till en oerhört viktig del av varumärkets framtid.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

CUPRA Formentor är en stark spelare i crossover SUV-segmentet och en oerhört viktig del av varumärkets framtid.
CUPRA Formentor är en stark spelare i crossover SUV-segmentet och en oerhört viktig del av varumärkets framtid.
Ladda ned bild

Om

CUPRA är ett exklusivt märke för unika människor, designat för att fängsla kunderna och möta alla bilälskares förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda.
Vid sidan av lanseringen av nya modeller kommer CUPRA också att hålla motorsports- och racingkänslan vid liv genom att delta i racingserien TCR. CUPRA-världen är levande och redo att övervinna en ny grupp entusiaster på mer än 280 platser och hos återförsäljare runtom i världen.

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum