CUPRA Sverige

CUPRA förstärker sitt team för att lansera en Europeisk offensiv

Dela

Märket har skapat ett nätverk av 210 CUPRA Corners

> CUPRA har befäst sin struktur genom att öka personalstyrkan med 50%

> Tyskland, Spanien och Storbritannien var de bästa marknaderna under 2018

> CUPRA har inlett 2019 genom att tredubbla försäljningen och nå 3 600 sålda enheter

Martorell, 05-04-2019 – Efter att ha fängslat världens bilälskare vid den Internationella bilsalongen i Genève 2019 med premiären av CUPRA Formentor, åkte CUPRA tillbaka till garaget för den officiella presentationen av sitt ledningsteam.

Med SEATs VD Luca de Meo, som ordförande, kompletteras CUPRA-teamet av Wayne Griffiths, VD för CUPRA; Antonino Labate, chef för strategi, affärsutveckling och verksamhet, Jaime Puig, chef för CUPRA Racing, Alejandro Mesonero-Romanos, Designchef, Mauro Pierallini, Produktchef; Khaled Soussi, försäljnings- och marknadschef, och Xavier Serra, chef för Racing Engineering.

Ett år efter sin födelse har CUPRA befäst sin struktur och har ökat sin personalstyrka med 50%, upp till 70 heltidsanställda. Märket överträffade alla prognoser under 2018 och fick 40% försäljningstillväxt för sina modeller under förra året, upp till 14 400 sålda enheter. Tyskland toppade försäljningsrankningen med mer än 6 000 sålda enheter medan Spanien och Storbritannien tog de andra pallplatserna, där båda överskred 1 500 enheter.

Medan CUPRAs mål för 2019 består av att förstärka sin marknadspositionen, komplettera distributionsnätverket och fortsätta utbildningen av CUPRA Masters har märket fäst blicken på att genomföra en europeisk offensiv.

CUPRA siktar på att under 2019 förbättra resultaten från det första året: ”Medan Tyskland, Spanien och Storbritannien förväntas att fortsätta vara våra nyckelmarknader under 2019 ökar vi vår närvaro i Europa med lanseringen av CUPRA Ateca och en stark inledning av Leon CUPRA med en väsentlig ökning i Frankrike, Schweiz och Österrike. Dessutom kommer vi utöka närvaron av CUPRA i våra strategiska regioner på andra kontinenter som Nordafrika och Latinamerika”, sa CUPRAs VD Wayne Griffiths.

Ett nätverk av specialister

För att nå expansionsmålen håller märket på att upprätta ett distributionsnätverk av utvalda försäljningspunkter eller CUPRA-specialister. CUPRA har redan ett eget utrymme hos 210 SEAT-återförsäljare runt världen och kommer att utöka till ännu fler under året. Utrymmena, som kallas CUPRA Corners, är designade utifrån märkets moderna identitet som tar inspiration från en modern, sofistikerad tolkning av ett garage. Dessutom kommer CUPRA ha sina egna flaggskeppsbutiker på ikoniska platser runt världen.

CUPRA-nätverket kommer ha särskilda delar och tillbehör för CUPRA-kunder med noggrant utvalda tillval som specialdesignats för varje modell. En exklusiv livsstilskollektion, körkurser och exklusiva evenemang kommer också vara en del av CUPRAs värld. Företaget har utbildat mer än 240 CUPRA Masters som ansvarar för att förmedla CUPRA-upplevelsen till kunden.

På rätt väg

Början på 2019 har bekräftat den positiva trenden från förra årets resultat. CUPRA avslutade de första två månaderna med att leverera 3 600 bilar vilket är 101,4 % mer än samma period föregående år. Denna tresiffriga tillväxten kompletterades av tillkännagivandet av CUPRA Formentor, den första modellen som utvecklats av märket. Denna konceptbil är märkets manifest, med 100 % CUPRA-DNA, kommer att lanseras på marknaden 2020.

Vid sidan av CUPRA Formentor presenterade märket även CUPRA Ateca Special Edition under Internationella bilsalongen i Genève 2019, med ökad prestanda och sofistikering. Utöver CUPRA Ateca och CUPRA Formentor planerar CUPRA att presentera fyra nya modeller före 2020 för att fördubbla försäljningen under de kommande tre till fem åren.

Nyckelord

Kontakter

Helena Tufvesson
PR- & Marknadschef

+46 (0)706 164 78 37
helena.tufvesson@seat.se

Bilder

Dokument

Om

CUPRA är ett exklusivt märke för unika människor som är designat för att fängsla kunderna och möta alla bilälskares förväntningar vad gäller unik karaktär, sofistikering och prestanda. Det har inte tagit lång tid sedan märket grundades för CUPRAs resultat att visa sig starka. Under 2018 ökade försäljningen med 40 % jämfört med föregående år och statistiken visar 14 400 sålda enheter. Vid sidan av lanseringen av nya modeller kommer CUPRA också att hålla motorsports- och racingkänslan vid liv genom att delta i racingserien TCR. CUPRA-världen är levande och redo att övervinna en ny grupp entusiaster på mer än 280 platser och hos återförsäljare runtom i världen

Följ CUPRA Sverige

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från CUPRA Sverige

Dubbla pallplatser för Robert Dahlgren, PWR Racing, i Skellefteå - succé på hemmaplan i sin CUPRA TCR.17.6.2019 07:30:00 CESTPressmeddelande

Skellefteå 2019-06-17 – Robert Dahlgren gjorde succé på hemmaplan Skellefteå. Dubbla pallplatser och överlägsen seger i andra heatet, från tredje plats på gridden. Bredvid på pallen slog teamkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky in sig på P2, en oerhört stark prestation i sin CUPRA TCR från sjätte startruta. - Det här känns så obeskrivligt skönt. Jag saknar verkligen ord. Att vinna det avslutande heatet, framför hemmapubliken på Skellefteå Drivecenter, det saknar nästintill motstycke. Ett enormt tack till alla som besökt helgens tävlingar och tack till alla som arbetat extremt hårt för att få ihop den här arenan och arrangemanget. Tack till SEAT Dealer Team och alla partners som gör en sån här seger möjlig, säger Robert Dahlgren. Hemmaföraren Robert Dahlgren visade tidigt prov på mängder med fart i sin CUPRA TCR. P1 med marginal i fredagens alla tre testpass bådade gott inför kvällens kval. Där tog dock dominansen slut och Dahlgren fick nöja sig med P2 i solnedgången på Drivecenter Arena.

Inför Midnattssolsloppet i Skellefteå13.6.2019 16:18:19 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-06-13. - SEAT Dealer Team - PWR Racing rullar mot årets nytillskott i tävlingskalendern med mästerskapsledning i bagaget. Midnattssolsloppet på Skellefteå Drivecenter är platsen för årets tredje batalj i TCR Scandinavia, hemmarace för mästerskapsledaren Robert Dahlgren. Det var fantastiskt att ta över mästerskapsledningen förra racet i Anderstorp. Att nästa race är mitt första på hemmaplan någonsin gör inte saken sämre. Jag ser fram emot en folkfest här hemma i Skellefteå och målet är solklart, att bjuda publiken på en utökad mästerskapsledning, säger Robert Dahlgren. Mikaela Åhlin-Kottulinsky hade en motigare tävlingshelg på Anderstorp och tappade några placeringar i mästerskapstabellen. Men hon och teamet visade prov på bra fart i sina CUPRA TCR under helgen, något som bådar gott inför kommande helg. Vi var snabba på Anderstorp, men lyckades inte ta det hela vägen in i kaklet. Jag har full tilltro till vår kapacitet och ser verkligen fram emot en ny tävlingshelg, säge

Dahlgren och SEAT Dealer Team nya mästerskapsledare.3.6.2019 10:02:21 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-06-03. - Årets andra deltävling i TCR Scandinavia (tidigare STCC) avgjordes i helgen på Anderstorp Raceway i Småland. Robert Dahlgren och SEAT Dealer Team - PWR Racing visade direkt vart skåpet skulle stå genom att vara snabbast under båda träningspassen och kvalet. Från pole position tog han målflagg som etta i det första heatet och lyckades sedan manövrera sin CUPRA TCR från P8 till P5 i det andra heatet med omvänd startordning. - Jag har känt mig bekväm med min CUPRA TCR ända sedan det första träningspasset och lyckades ta pole position trots att det inte var ett helt perfekt varv. Det säger en hel del om hur pass snabba vi varit i helgen. Jag är grymt glad över att vi också lyckades konvertera den speeden till bra resultat i racen och mästerskapsledning. Nu längtar jag verkligen efter nästa deltävling på hemmaplan i Skellefteå, det kommer att bli riktigt mäktigt, säger Robert Dahlgren. Mikaela Åhlin-Kottulinsky var också med tidigt och slogs i toppen på Anderstorp R

SEAT Dealer Team - PWR Racing samlar styrkorna för nästa deltävling i TCR Scandinavia.29.5.2019 15:42:33 CESTPressmeddelande

Södertälje 2019-05-29. -Teamets två CUPRA TCR är lastade och på väg till klassisk racingmark, Anderstorp Raceway i Småland. Mikaela Åhlin-Kottulinsky blev teamets bäste poängplockare i premiären på Ring Knutstorp när hon tog pole position och ledde huvudracet från start till mål framför teamkollegan Robert Dahlgren. Nu siktar teamet mot ytterligare triumfer. Att ta pole position och vinna direkt i premiären var en drömstart på säsongen. Tyvärr gick andra heatet inte min väg, så nu gäller det att plocka fler poäng på Anderstorp för att avancera i mästerskapet. Jag ser fram emot en ny tävlingshelg, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky. SEAT Dealer Team var dominanta under 2018 års upplaga av Anderstorp-racet och blev 1-2-3 i huvudracet. Men med nya förutsättningar 2019, bland annat i form av ny däckleverantör för serien, krävs hårt arbete för att nå liknande framgångar. Teamet är ödmjuka inför uppgiften. Att åka snabbt på den drygt fyra kilometer långa, forna F1-banan kräver mycket av både fö

Dubbelseger för SEAT Dealer Team – PWR Racing i säsongspremiären på Ring Knutstorp6.5.2019 08:28:45 CESTPressmeddelande

Södertälje 06-05-2019 – SEAT Dealer Team - PWR Racing inledde säsongen på bästa tänkbara sätt med en en första och andraplats i premiärheatet på Ring Knutstorp. Mikaela Åhlin-Kottulinsky som tagit pole position i fredagens TCR Scandinavia-kval ledde det regntunga racet från start till mål i sin CUPRA TCR. Teamkamraten Robert Dahlgren gjorde en stark uppkörning från fjärde startruta till en andraplats i mål. - Att först ta pole position och vinna direkt i premiären är verkligen en drömstart på säsongen. Jag är superglad och stolt över alla i teamet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky, TCR Scandinavia-förare i SEAT Dealer Team. I ett blött och stökigt andra tävlingsheat startade Dahlgren från tredje ruta och avancerade till P2. Han jagade sedan för seger och korsade mållinjen endast meter bakom ettan. I efterhand blev han dock bestraffad med tio sekunders tidstillägg för omkörningen till P2 och halkade därmed ner till femte plats i resultatlistan. -Situationen i heat två var i mina ögon ing

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum