Svenska Curlingförbundet

Curling: Sverige till slutspel i VM Mixed efter rysare.

Dela

Med tre vinster och tre förluster låg Sverige på en delad fjärdeplats inför den sista gruppspelsmatchen. Men med ett viktigt ess i rockärmen. I den för rankingen avgörande tee-dragningen hade Sverige ett toppresultat.

Foto: © WCF
Foto: © WCF

I den sista matchen väntade Kazakstan och det utvecklade sig till en rysare där avgörandet kom i den sjätte omgången med två stulna svenska poäng.

Slutsiffrorna skrevs till 7-5 och därmed tog det svenska laget med Simon Olofsson, Vilma Åhlström, Axel Sjöberg, Linda Stenlund och coach Mathias Mabergs den 16:e och sista slutspelsplatsen. 

Nu väntar slutspel med åttondelsfinal imorgon kl 10:00 eller 14:00. Lottningen för slutspelet kommer att presenteras senare under kvällen.

Lottning slutspel VM Mixed 2019

Följ liveresultat från VM Mixed 2019

Kontakter

Bilder

Foto: © WCF
Foto: © WCF
Ladda ned bild

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum