Svenska Curlingförbundet

Curling: Sverige till slutspel i VM Mixed efter rysare.

Dela

Med tre vinster och tre förluster låg Sverige på en delad fjärdeplats inför den sista gruppspelsmatchen. Men med ett viktigt ess i rockärmen. I den för rankingen avgörande tee-dragningen hade Sverige ett toppresultat.

Foto: © WCF
Foto: © WCF

I den sista matchen väntade Kazakstan och det utvecklade sig till en rysare där avgörandet kom i den sjätte omgången med två stulna svenska poäng.

Slutsiffrorna skrevs till 7-5 och därmed tog det svenska laget med Simon Olofsson, Vilma Åhlström, Axel Sjöberg, Linda Stenlund och coach Mathias Mabergs den 16:e och sista slutspelsplatsen. 

Nu väntar slutspel med åttondelsfinal imorgon kl 10:00 eller 14:00. Lottningen för slutspelet kommer att presenteras senare under kvällen.

Lottning slutspel VM Mixed 2019

Följ liveresultat från VM Mixed 2019

Kontakter

Bilder

Foto: © WCF
Foto: © WCF
Ladda ned bild

Om

Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

http://www.curling.se/

Svenska Curlingförbundet bildades 1916 men då hade curling spelats i Sverige i 70 år. Den allra första klubben bildades 1852, Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla. Den är fortfarande aktiv och tillhör Sveriges absolut äldsta idrottsföreningar. 

Curling spelas idag i samtliga län i Sverige och Svenska Curlingförbundet har ca 3 500 aktiva medlemmar i 62 föreningar. 

Curling fanns med på de allra första olympiska vinterspelen i Chamonix 1924 men var sedan borta från OS-programmet som officiell olympisk idrott till Nagano 1998 där lag Gustafson också tog Sveriges första OS-medalj i curling. En bronsmedalj som sedan har följts av: Turin 2006: OS-guld lag Norberg, Vancouver 2010: OS-guld lag Norberg, Sotji 2014: OS-silver, lag Sigfridsson. OS-brons, lag Edin och OS i Pyeongchang 2018: OS-guld, lag Hasselborg. OS-silver, lag Edin

Svensk curling har även haft stora framgångar i Europa- och Världsmästerskap vilket gör att Sverige 2019 rankas som världsetta för både dam- och herrlag. 

Följ Svenska Curlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Curlingförbundet

VM-premiär idag lördag för lag Hasselborg16.3.2019 11:30:00 CETPressmeddelande

Svensk Curling träffade lag Hasselborg innan VM-premiären och det är en laddad svensk VM-trupp som möter Kina i premiärmatchen idag lördag kl 14:00. – Vi längtar och kommer till VM efter en bra uppbyggnadsperiod. Vi känner oss supertaggade, säger Sara McManus. Laget är regerande olympiska mästare och europamästare och lag Hasselborg åker till Danmark med drömmar om lagets första VM-guld – Det klingar ju fint. Självklart är den sviten en dröm men det är en lång vecka där allt ska klaffa. Upplägget inför VM har varit helt perfekt med bra blandning av hård träning och återhämtning. Vi har som målsättning att komma hem med medalj från Silkeborg, avslutar Sara McManus. Svenskorna tillhör förhandsfavoriterna, inte minst efter EM-segern i november och efter finalförlusten mot Kanada i fjolårets VM. Sveriges trupp vid VM Damer 2019: Anna Hasselborg (S), Sara McManus (VS), Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Johanna Heldin. Coach: Wayne Middaugh. Förbundskapten: Peja Lindholm. Fysio: Anna Gustav

SM Mixed dubbel i Karlstad med startfält i världsklass. Premiärmatcher idag torsdag kl 20:007.3.2019 13:19:00 CETPressmeddelande

Mixed dubbel gjorde debut på OS-programmet 2018 och allt inom disciplinen växer snabbt i curlingvärlden. Idag finns ett stort antal tävlingar på världstouren och hårt satsande lagkonstellationer bygger för framtiden. Många med siktet instället på OS i Peking, Kina 2022. KARLSTAD 7-10 MARS 2019 | När SM i mixed dubbel avgörs i Karlstad kommande veckoslut har startfältet en blandning av utpräglade mixed-dubbel specialister, som tävlar flitigt på den internationella touren, men även nya lagkonstellationer från de svenska topplagen Hasselborg och Edin. Niklas Edin bildar lag tillsammans med Tilde Vermelin, Oskar Eriksson har slagit sig samman med Anna Hasselborg och Christoffer Sundgren spelar tillsammans med Thea Orefjord. Två av de svenska topplagen i mixed dubbel kommer från en helg med tour-tävlingar i Sochi, Ryssland och på Eckerö, Åland. Laget Kristian Lindström/Johanna Heldin tog sig till slutspel i Sochi men förlorade kvartsfinalen mot ett ryskt topplag. På Åland blev det svensk se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum