BranäsgruppenBranäsgruppen

Cykelpremiär i Kungsberget på lördag

Dela

Nu på lördag, 18 juni, öppnar Kungsberget för sommarsäsongen. I år har man utvecklat anläggningen ytterligare, med bland annat tre nya cykelleder. Utöver cykling finns en mängd andra aktiviteter och upplevelser för familjen.

– Vi har gått och längtat en längre stund nu och det känns otroligt roligt att få öppna igen. Precis som med skidåkningen på vintern vill vi erbjuda något för hela familjen och därför har vi satsat på ett brett utbud med både lätta och svåra leder, säger Kungsbergets platschef Johnny Jernqvist.

Hjärtat för sommaren i Kungsberget är utförscyklingen, med totalt 14 flowleder som du tar dig till via åttastolsliften Kungs8:an, men här finns även cross country- och vandringsleder, padelbana, basket- och beachvolleybollplan, samt mängder av trevliga utflyktsmål i närområdet.

– Om du vill ta en paus från cyklingen behöver du aldrig vara orolig för att det inte finns något att hitta på. Det finns aktiviteter som passar alla åldrar.

Kungsberget har öppet 10.00–16.00 den 18–19 juni och har sedan öppet alla dagar från och med midsommarafton 24 juni.

Årets nyheter i Kungsberget

Flipper – blå hoppled
En helt ny hoppled som erbjuder olika valmöjligheter med både enklare och tuffare cykling och hopp i olika svårighetsgrader. På så sätt passar den bra både för nybörjaren och den mer erfarna cyklisten. Första etappen är klar till premiären och resterande delar av leden byggs under sommaren.

Slalombanan – grön flowled 
En ombyggd del av den nuvarande leden Kungsleden, då denna får en ny slutsträcka, som passar nybörjaren som vill träna på lite tajtare kurvor eller utmana kompisen i cykelslalom.

Skogsfrun – röd flowled
En röd singeltrack med lite smalare stigcykling och hinder längs vägen. Det blir en rolig och utmanande led som bjuder på teknisk cykling och blir ett perfekt komplement till den nuvarande röda leden Velodromen, som blev en favorit bland gästerna förra säsongen.

Teknikbana
Björnbuseleden får en teknikbana där de yngsta cyklisterna kan träna på svängar och balans innan de tar steget ut i de lite mer utmanande lederna.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs, Kungsberget och Vallåsen.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

https://www.vallasen.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum