BranäsgruppenBranäsgruppen

Cykelpremiär och Björnfrossa i Kungsberget

Dela
Lördag 10 juni är det premiär för sommarsäsongen i Kungsberget och det firas med en folkfest med massor av cykling – och löpning!

Björnfrossa – Ultramaraton

I samband med premiären i Kungsberget går terrängloppet Björnfrossa av stapeln. Björnfrossa är ett 63 kilometer långt ultramaraton längs Gästrikeleden med start och mål i Kungsberget. Starten går 09.00 i botten av Kungsberget och tävlingen har cirka 100 anmälda deltagare.

– Under lördagen öppnar liften en timme tidigare och snurrar därmed redan från 09.00 så att alla som vill kan åka upp och se de tävlande som passerar uppe på toppen. För cyklister öppnar liften 10.00 som vanligt. Det är möjligt att köpa engångsliftkort om du endast vill se tävlingen, säger Johnny Jernqvist, platschef Kungsberget.

Massor av aktiviteter under premiären

För alla barn som är intresserade att testa på löpning så arrangeras ett knappt en kilometer långt lopp som bland annat inkluderar en vätskekontroll i den nylanserade naturstigen – Björnbusarnas Naturstig – med start 11.00. Givetvis håller Björnbusarna i uppvärmningen.

13.00 arrangeras Kungsbergets minislopestyle som är en lekfull, inspirerande och actionfylld tillställning där man kan testa att hoppa och cykla i den nya teknikbanan och pumptracken. Det kommer också dundra inspirerande musik ur högtalarna samt arrangeras flera aktiviteter för barnen i Björnbuseland.

Under lördagen går det också att testa cyklar från några ledande varumärken i Kungsberget. Dessutom finns det möjlighet att få hjälp av Kungsbergets kunniga personal under testet som kan följa med ut på några enklare banor.

– Det är en enorm skillnad på olika cyklar och vi vill att fler ska få uppleva hur det känns att cykla på en riktigt bra cykel. Nu ser vi fram emot premiären, säger Patrik Buhrkall-Nilsson, Sportchef Branäsgruppen.

Under hela premiärhelgen serveras givetvis god mat från Kungsberget egna restaurang Fröken Filipssons som har en fantastiskt fin uteservering under sommaren.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum