TT Nyhetsbyrån

De får jobben på TT:s Sydneyredaktion

Dela

Sedan över två år tillbaka bemannas TT Nyhetsbyråns nattredaktion från Sydney i Australien. Under 2018 byts hela den nuvarande redaktionen ut och det står nu klart vilka som får jobben på andra sidan jordklotet. De fyra är Henrik Samuelsson, Emma Gyllestad, Gustav Sjöholm och Martin Yngve.

Från vänster Gustav Sjöholm, Martin Yngve och Emma Gyllestad. Ej med på bild Henrik Samuelsson. Foto: Pontus Lundahl/TT
Från vänster Gustav Sjöholm, Martin Yngve och Emma Gyllestad. Ej med på bild Henrik Samuelsson. Foto: Pontus Lundahl/TT

Henrik Samuelsson har en mångårig erfarenhet av framför allt utrikesbevakning på TT:s nyhetsdesk i Stockholm. Han tar också över som platsansvarig på kontoret i Sydney. Henrik har lämnat Stockholm och är redan på plats i Sydney.
Emma Gyllestad har en bakgrund inom TT:s printorganisation och har bland annat varit ansvarig för delar av TT:s outsourcingverksamhet. Hon har det senaste året arbetat som nyhetsreporter på TT:s centraldesk.
Gustav Sjöholm var en av pionjärerna när TT:s nattredaktion flyttades till Sydney och gör nu sin andra vända. Gustav har en mångårig bakgrund som reporter på TT:s nyhetsdesk.
Martin Yngve kommer närmast från en tjänst som kvällsredigerare och kommer att arbeta på TT:s nyhetsdesk det närmaste halvåret inför avresan till Australien.

TT Nyhetsbyrån är en av många europeiska medieorganisationer som utnyttjar tidsskillnaden för att sköta
nattbevakningen från den australiska nyhetsbyrån AAP:s lokaler.

- Förutom äventyret att flytta med familjen till andra sidan jorden så är det en fantastisk möjlighet för att utvecklas inom TT. Jag lockades framför allt av möjligheten att arbeta ämnesövergripande och med alla delar av vår utgivning, säger Emma Gyllestad, som inleder sitt nya arbete i Sydney månadsskiftet juni/juli.

Behovet av material under nätter och tidigt på morgonen har ökat med mobila läsvanor och TT har med flytten kunnat utöka sin nattbevakning. I stället för två redaktörer i tjänst nattetid är i dag tre schemalagda större delen av veckan. Grunduppdraget är i princip det samma som när TT skötte nattbevakningen från Stockholm.

- Men med en starkare bemanning har vi kunnat säkerställa en ännu vassare nattbevakning. Det finns ett stort behov av nyhetsmaterial från oss riktigt tidigt på morgonen och vi har med flytten kunnat bredda TT:s utbud. De som arbetar från Sydney har en bred kompetens och levererar både texter och bilder, redigerar video och sköter liveflöden vid större nyhetshändelser, säger TT:s redaktionschef Daniel Kjellberg. Nattarbete är också arbetsmiljömässigt extremt tungt. Med flytten har vi – på ett kostnadsneutralt sätt - kunnat skapa en betydligt bättre arbetsmiljö för våra medarbetare, fortsätter han.

De nya medarbetarna har rekryterats internt. Den nuvarande Sydney-redaktionen har bestått av Lisa Abrahamsson, Sofia Tanaka, Tove Eriksson och Kristin Groth. Kristin kommer att vara kvar i stort sett hela 2018 medan de övriga återvänder under året till tjänster på TT i Stockholm.

Frågor:
Emma Gyllestad (reporter, Sydney), emma.gyllestad@tt.se
Gustav Sjöholm (reporter, Sydney), gustav.sjoholm@tt.se
Henrik Samuelsson (reporter och platsansvarig, Sydney), henrik.samulesson@tt.se
Martin Yngve (reporter, Sydney), martin.yngve@tt.se
Daniel Kjellberg (redaktionschef), daniel.kjellberg@tt.se, 0727-337800

Nyckelord

Bilder

Från vänster Gustav Sjöholm, Martin Yngve och Emma Gyllestad. Ej med på bild Henrik Samuelsson. Foto: Pontus Lundahl/TT
Från vänster Gustav Sjöholm, Martin Yngve och Emma Gyllestad. Ej med på bild Henrik Samuelsson. Foto: Pontus Lundahl/TT
Ladda ned bild

Länkar

Om

TT Nyhetsbyrån
TT Nyhetsbyrån
Katarinavägen 15
105 12 Stockholm

08 692 26 00http://www.tt.se

TT Nyhetsbyrån erbjuder Nordens största utbud av bilder, videor, grafik och nyhetsmaterial. Vi hjälper marknadsavdelningar, myndigheter och mediekoncerner med innehåll. Som nationell nyhetsbyrå spelar TT också en central roll i många organisationers nödvändiga omvärldsbevakning. Sedan snart ett sekel bygger vi affärer och skapar trovärdighet som oberoende aktör i Mediesverige.

 

 

Följ TT Nyhetsbyrån

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från TT Nyhetsbyrån

Utredning om trakasserier på TT klar5.12.2017 15:17Pressmeddelande

För några veckor sedan tillsattes en extern utredning om hur TT Nyhetsbyrån hanterat uppgifter om sexuella trakasserier inom företaget. Detta sedan flera tidigare medarbetare på TT, i samband med #metoo-kampanjen, vittnat om både trakasserier och bristande stöd från TT:s sida. Utredningen har genomförts av arbetsrättsjurist Maria Hagberg Forss, som har fått sina direktiv av TT:s SJF-klubb och huvudskyddsombud. Utredningen är nu klar och slår bland annat fast att flera kvinnor utsatts för sexuella trakasserier av en medarbetare på TT. Trakasserierna har bland annat bestått av ovälkommen beröring, grovt språkbruk samt sexuella inviter och anspelningar. Händelserna ligger ett antal år tillbaka i tiden. Utredningen slår också fast att de åtgärder TT vidtagit inte varit tillräckliga och kritiserar flera formella fel i processerna (utredningens sammanfattande punkter finns listade nedan). ‑Det är bra att dessa fall nu genomlysts och det är tydligt att vi som arbetsgivare har mycket att lära

TT Nyhetsbyrån köper den anrika bildbyrån IBL21.11.2017 15:22Pressmeddelande

IBL har sedan starten på 60-talet en väletablerad position på marknaden, både i Sverige och utomlands. Kunderna är främst dagstidningar, veckopress, magasin och bokförlag. TT Nyhetsbyråns bildaffär växer och i och med uppköpet erbjuds kunderna ett ännu bredare och bättre bildarkiv. De bästa svenska och utländska bildleverantörerna samlas på ett och samma ställe. IBL är ett familjeägt företag med kontor i Ängelholm och Stockholm. Det grundades 1965 och ägs av bröderna Lars och Nils Modie. 2015 köpte IBL upp bildbyrån All Over Press vilket stärkte bolagets position inom segmenten veckopress och magasin. · Vi välkomnar IBL in i vårt bolag, säger Jonas Eriksson, vd och chefredaktör på TT Nyhetsbyrån. Tillsammans med IBL:s expertis och deras otroliga bildbank ska vi nu fortsätta att utveckla vårt bilderbjudande till befintliga och nya kunder, fortsätter Jonas Eriksson. · Vi känner oss väldigt trygga med att nu tillsammans med TT Nyhetsbyrån kunna utveckla vårt företag ytterligare, säger Lar

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum