Norrköpings kommun

De fick Fem i tolv-priset 2021  

Dela

2021 års Fem i tolv-pris tilldelades under söndagen stiftelsen Läxhjälpens arbete i Norrköping. Läxhjälpen är en ideell organisation som driver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram. Årets pris överlämnades på rådhustrappan av kommunfullmäktiges ordförande Maria Sayeler Behnam (S).

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun

– Det kändes mycket fint att lämna över priset. Alla barn och ungdomar ska växa upp med förutsättningar att klara skolan och skapa sin egen framtid. Stiftelsen Läxhjälpen gör en oerhörd viktig insats för att det ska vara möjligt, säger Maria Sayeler Behnam (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Motiveringen lyder:
Stiftelsen Läxhjälpen driver ett riktat och resultatfokuserat läxhjälpsprogram på skolor i Norrköpings kommun som ligger under rikssnittet. Genom att hjälpa elever att få behörighet genom godkända betyg öppnar de dörrar och motverkar utanförskap. Läxhjälpen hjälper inte bara eleverna med deras studier, man pratar också tillsammans om framtiden och möjliga gymnasieval. Läxhjälpen ger eleverna självförtroende inför framtiden och hjälper dem att forma deras framtid.

Kontakt:
Maria Sayeler Behnam (S)
Titel: kommunfullmäktiges ordförande
Telefon: 0738-96 15 86

Ida Persson Tiborson
Titel: strateg utrednings- och utvecklingsenheten
Telefon: 011-15 19 28

_____________________________________________________________

Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 0725-97 09 00

Bilder

Foto: Norrköpings kommun
Foto: Norrköpings kommun
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Brister i bemötande anmäls enligt lex Sarah26.1.2022 10:00:00 CET | Pressmeddelande

Vård- och omsorgskontoret anmäler en händelse gällande ett allvarligt missförhållande. En medarbetare har utsatt en brukare för fysiskt kränkande behandling. Händelsen har inträffat i en bostad med särskild service enligt LSS i Norrköpings kommun. Det som har inträffat betraktas av Vård- och omsorgskontoret som ett allvarligt missförhållande och anmäls till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) enligt lex Sarah. Den enskilde utsattes för hårdhänt behandling i en situation av utmanande beteende. Bemötandet medförde att den drabbade brukaren upplevde obehag i samband med händelsen. Enheten har efter händelsen påbörjat generella insatser där fokus har lagts på värdegrundsarbete och bemötande. Insatser som pågår kring bemötande: Värdegrundsarbete Handledning i bemötande kopplat till funktionsnedsättning Utbildningsinsatser i bemötandemetoder Den enskilde medarbetaren arbetar inte kvar inom Norrköpings kommun. Kontakt: Upplysningar om utredningen: Eva Ström Titel: områdeschef Telefon: 011-

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum