Apollo

Destination okänd: Slutsålt!

Dela
Apollos resor till ”Destination okänd” sålde slut inom loppet av två dagar. Av dem som bokat är det en åldersgrupp som sticker ut och är extra äventyrlig.

För en vecka sedan återlanserade Apollo sina populära resor till Destination okänd. Resor som i praktiken innebär att resenären bokar en paketresa, utan att veta var i världen de hamnar.

När konceptet lanserades för första gången, innan pandemin, överträffade försäljningen alla förväntningar och intresset var inte lägre den här gången. Redan efter två dagar sålde resorna slut, vilket bidrog till att Apollo fyllde på med fler avångar, och även dessa blev snabbt slutsålda.

- Engagemanget kring återlanseringen av Destination okänd har varit enormt. De första resorna såldes redan några minuter efter släppet, och därefter var det fortsatt full fart. Det är otroligt roligt att se hur vågade och äventyrliga svenskarna är, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef på Apollo.

Kvalitetsmedvetna äventyrare

Hela 80 procent av resenärerna som säkrade en resa till Destination okänd var mellan 50 och 79 år gamla. Populärast var resorna inom åldersgruppen 60 till 69 år, som stod för drygt 30 procent av försäljningen. Åldersgruppen 20-29 år stod för endast åtta procent av försäljningen.

Äventyrsandan kommer dock med viss reservation, för även om vi vågar att Go. Live a little, vill vi fortfarande säkerställa viss komfort. Apollos resor till Destination okänd delades in i två kategorier: Standard respektive Plus, där den senare säkerställer ett hotell med minst fyra solar. Så mycket som 80 procent av svenskarna valde den sistnämnda Live a little Plus!

Komfort är generellt alltid viktigt för oss när vi reser, och kanske ännu viktigare när vi bokar en resa utan att veta var i världen vi hamnar. För en stor andel av oss är semestern trots allt årets stora höjdpunkt, så även om vi vågar kasta oss ut i det okända är det förståligt att vi också vill kvalitetssäkra resan, fortsätter Miller Kinge.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum