Uppsala stift

Det händer i Uppsala stift

Dela

I bifogad fil återfinns det som händer i Uppsala stifts regi under december månad.

Utöver detta sker mycket i de lokala församlingarna - väl värt att bevaka. I advent och så småningom jul firas en rad gudstjänster med mycket musik och ljus som lyser upp, tillsamans med budskapet att Gud blir människa. Däremellan Lucia som ofta firas i samarbete med skolor och föreningar på orten.

Läs mer på församlingarnas hemsidor - adresserna finns samlade på https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift/forsamlingar

Bilder

Dokument

Om

Uppsala stift - som tidigare kallades Ärkestiftet - omfattar Hälsingland, Gästrikland och större delen av Uppland. I stiftet bor (2017-12-31) 789 144 personer varav 62,3 procent är medlemmar i Svenska kyrkan.

Uppsala stift är speciellt såtillvida att det har två biskopar, ärkebiskop Antje Jackelén och Karin Johannesson som är biskop i Uppsala stift. I stiftet finns 126 församlingar. 101 av dessa församlingar bildar 27 pastorat medan 25 församlingar är självständiga enheter som inte ingår i ett pastorat.

Följ Uppsala stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum