Inera AB

Digitalt möte – ny och kraftfull produkt för video- och distansmöten i kommuner och regioner

Dela

Samhället har på kort tid ställt om och anpassat arbetssätt från fysiskt till digitalt via video och distansmöten. I regioner och kommuner har behoven ökat radikalt i olika verksamheter. För att möta de större behoven har Inera och SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) på kort tid nu utvecklat den nya tjänsten Digitalt möte, inom tjänsten Video- och distansmöte. Digitalt möte skapar nytta för kommuner och regioner, eftersom det blir både säkrare och enklare att använda videomöten för kontakt med invånare och för förvaltning.

-          Det som behövs för Digitalt möte och tjänsten Video- och distansmöte är i stort sett tillgång till internet och en dator, surfplatta eller mobiltelefon, säger Thord Berglund, verksamhetsspecialist på Inera. I tjänsten ingår deltagar-identifiering med Bank-id och SITHS e-legitimation, och en rad andra säkerhetslösningar.

Produkten Digitalt Möte använder de befintliga systemen som används idag för att boka möten med invånare.

-          På det sättet blir det enkelt att boka möten och enkelt för invånaren att delta, säger Thord Berglund.

För att göra det så enkelt och problemfritt som möjligt att använda tjänsten ingår dedikerad support där användare få tillgång till extra snabb hjälp om det skulle behövas. Det gäller både för invånare och andra som deltar på mötet, och för mötesarrangörer från kommuner och regioner.

Digitalt möte riktar sig till alla verksamheter inom kommuner och regioner. Läs mer och beställ tjänsten här > www.inera.se/digitalt-mote 

Nyckelord

Kontakter

thord.berglund@inera.se tel 072-534 82 67

Bilder

Om

Inera AB
Inera AB
Tjärhovsgatan 21
118 93 Stockholm

Reception: 0771-25 10 10https://www.inera.se/

Om Inera

Inera är ett hälso- och infrastrukturbolag som koordinerar och utvecklar digitala lösningar till regioner och kommuner främst inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och tandvård. Företaget ägs av SKR Företag, 21 regioner och 288 kommuner. Exempel på tjänster är 1177, Nationella patientöversikt, kunskapsstöd genom Vårdhandboken och ett landsomfattande nätverk genom Sjunet. De digitala lösningarna används av invånare, medarbetare och beslutsfattare. Idag utvecklar och förvaltar Inera ett 40-tal tjänster.

 

 

 

Följ Inera AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Inera AB

1177 Vårdguiden - främsta valet för hälsoråd kring covid-194.5.2021 14:23:58 CEST | Pressmeddelande

Den som är orolig för sin egen eller någon annans hälsa på grund av covid-19, vänder sig i första hand till 1177 Vårdguiden för att få råd. 1177 Vårdguiden är regionernas samlade kanaler och erbjudanden till invånarna, som i stort sett alla känner till och allt fler vänder sig till som ett första steg då de behöver vägledning. Under 2020 gjordes 175 miljoner besök och nära 100 miljoner inloggningar på 1177.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum