Region Uppsala

Drop-in-provtagning för covid-19 stoppas

Dela

Region Uppsala stoppar tills vidare drop-in-provtagningen för covid-19 i hela Uppsala län.

- Eftersom efterfrågan är så stor bildas det långa köer och vi bedömer att det är olämpligt med tanke på smittrisken, säger Fredrik Settergren, verksamhetsområdeschef vid Nära vård och hälsa.

Ett annat skäl till att drop-in-stationerna tas bort är att man vill öka provtagningskapaciteten.

- Vi har ett mycket snabbare flöde med de förbokade tiderna och hinner provta fler personer per timme. När vi har drop-in måste vi ägna mycket tid åt att ta personuppgifter och annan administration. Det är inte ett effektivt sätt att använda personalresurserna.

Under torsdagen togs 2 990 PCR-prover för pågående covid-19-infektion, vilket är den högsta antalet som tagits under en dag under hela pandemin.

- Vi arbetar intensivt med att få in ytterligare personal till vår provtagningsorganisation och räknar med att redan under början av nästa vecka kunna öka tillgången till bokningsbara tider ytterligare. Vi kommer att öppna drop-in-provtagningen igen när vi har förutsättningar för att kunna erbjuda det på ett smittsäkert sätt, säger Fredrik Settergren.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik Settergren, verksamhetsområdeschef Nära vård och hälsa, tel 072-206 32 26

Länkar

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum