Strängnäs stift

Drygt 85 kyrkomusiker och församlingspedagoger träffas för inspirationsdagar på Stjärnholm

Dela
Efter fem års uppehåll är det återigen dags för biskopens möte med kyrkomusiker och församlingspedagoger.
Foto: Elin Henningsson
Foto: Elin Henningsson

Den 7-8 september samlas omkring 55 kyrkomusiker och 30 församlingspedagoger från Strängnäs stift för gemenskap, fortbildning och inspiration. Biskopens möte skulle egentligen varit 2021 men fick vänta på grund av pendemin.

- Nu äntligen får vi träffas i två dagar där våra olika yrkesroller möts med ett gemensamt fokus - att göra Guds storhet synlig och begriplig i vardagen där vi erfar hur Gud talar till oss i och bortom ord, säger biskop Johan Dalman.

Inbjudna talare är prästen Karin Rubensson som forskat om barnens plats i gudstjänsten och prästen Jonas Ideström som forskat om hur telologi kan vara en hjälp i vardagen. Existentiell hälsa, hur man möter barn och unga i sorg samt hur kyrkan kan använda digitala verktyg för att nå unga är andra fördjupningsspår. På onsdagskvällen blir det konsert av Helena Ek, sopran, och Peter Janson, kontrabas i Livets kapell på Stjärnholm.

Under dagarna bildas en gemensam kör med alla kyrkomusiker med sikte på en konsert i Strängnäs domkyrka på Kyndelsmässoafton, den 4 februari.  

Hela Strängnäs stift ryms också fysiskt på Stjärnholm - i form av en legomodell som skapats av stiftspedagogen Daniel Brodén.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Elin Henningsson
Foto: Elin Henningsson
Ladda ned bild
Helena Ek, sopran, och Peter Janson, kontrabas. Foto: Per Buhre
Helena Ek, sopran, och Peter Janson, kontrabas. Foto: Per Buhre
Ladda ned bild

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

Biskopen auktionerar ut brittisk tebjudning för en mer rättvis värld22.3.2023 07:00:00 CET | Pressmeddelande

En brittisk tebjudning och ett dalmanskt bokpaket. Det är biskop Johan Dalmans bidrag i årets Traderaauktion till förmån för Act Svenska kyrkans fastekampanj. - Jag ser fram emot att få välkomna vinnaren med vänner till biskopsgården och samtidigt stödja Svenska kyrkans viktiga arbete med att minska hungern i världen. Det är min, och förhoppningsvis många andras, ”cup of tea”, säger biskop Johan Dalman.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum