Norrköpings kommun

Earth hour 2019 sätter fokus på biologisk mångfald

Dela

Earth hour 2019 har temat biologisk mångfald. I Norrköping uppmärksammas detta med ett flertal aktiviteter på Arbetets museum och i Hedvigs kyrka.

Earth hour är en internationell kampanj som drivs av Världsnaturfonden och fokuserar på att visa vad var och en kan bidra med för att minska sin klimatpåverkan. I år har kampanjen temat biologisk mångfald och genomförs 30 mars.

–  En bevarad biologisk mångfald är oerhört viktigt. Det kan till exempel handla om vikten av att ha betande djur på marker som annars riskerar att växa igen och på så sätt tappa sin artrikedom. Ett arrangemang som Earth hour bidrar till att sätta fokus på frågan och det är bra att vi i Norrköping deltar, säger kommunalrådet och tekniska nämndens ordförande Karin Jonsson (C).

I Norrköping kommer Earth hour att uppmärksammas med många aktiviteter. På Arbetets museum är det under dagen familjeaktiviteter och bland annat kommer Naturskyddsföreningen att ge tips hur du kan bygga fågelholkar och insektshotell. Man kan även besöka Ekoturen utanför museet  och titta på olika vattenorganismer som håvats in under morgonen. På kvällen ger Novakören en konsert i Hedvigs kyrka.

Programmet till Earth hour 2019 finns bifogat detta pressmeddelande.

Kontakt:

Karin Faxer
Titel: utredare, utrednings- och utvecklingsenheten
Telefon: 073-020 14 86

Karin Jonsson (C)
Titel: kommunalråd och ordförande tekniska nämnden
Telefon: 073-205 42 60

__________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum