Eldsjälar i Skäggetorp får Stångåstadens trygghetsstipendium
Priset delades traditionsenligt ut på Tryggve-dagen den 25 september. Utdelningen genomfördes som ett överraskningsmoment i seniorgruppens gemensamhetslokal i Skattegården och prisutdelare var Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden samt representanter från Linköpings kommun, Räddningstjänsten Östra Götaland och Polisen.
- Det känns jätteroligt och lite omtumlande. Vi hade föraningar om att vi var nominerade till Tryggvepriset men att vi skulle vinna det kommer som en stor överraskning. Nu ska vi smälta det här, äta tårta tillsammans med våra seniorer och njuta av utmärkelsen, säger Jane Amnefalk en av pristagarna.
Stångåstadens trygghetsstipendium ”Årets Tryggve” startades 2001 för att uppmärksamma och stimulera engagemang och insatser som bidrar till att skapa trygga hem och bostadsområden. Grunden i ett framgångsrikt trygghetsarbete är att det finns engagerade människor, eldsjälar, som tar initiativ och är uthålliga i arbetet med att förbättra bostadsområden.
-Janes och Christinas arbete är lysande exempel på ideella initiativ som bidrar till att skapa trygghet och gemenskap. Vi vet att många äldre idag känner sig ensamma och vi på Stångåstaden jobbar ständigt med aktiviteter och insatser för att förhindra det. Men vi måste vara många som jobbar med frågan och den här typen av ideella engagemang som Christina och Jane driver är ovärderliga. Därför vill vi uppmuntra dem lite extra och ge dem det här stipendiet, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.
Christina Nilsson och Jane Amnefalk tilldelas stipendiet med följande motivering:
"Ni är två goda vänner som tillsammans såg behovet av att främja trygghet och gemenskap bland de äldre i området. Tillsammans tog ni initiativ till att starta en seniorgrupp i Skattegården. Ni ordnar träffar varje vecka där ni umgås, pratar, fikar och har det trevligt. Samtidigt bidrar ni till att minska ensamhet - ni ser och lyssnar på deltagarna vilket skapar trygghet och närvaro. Ni tilldelas 2019 års Tryggve för er drivkraft och er förmåga att skapa en inkluderande, trygg plats i Skattegården där alla är välkomna.”
Priset delas ut av Stångåstaden men även representanter från Linköpings kommun, polisen och räddningstjänsten står bakom priset. Priset består av en statyett, ett diplom och en vinstsumma på 10 000 kronor.
För mer information, kontakta gärna:
Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden, telefon 072-574 96 60
Kontakter
Fredrik TörnqvistVD
Tel:072-574 96 60fredrik.tornqvist@stangastaden.seHeidi BergerMarknadschef
Tel:072-254 30 52heidi.berger@stangastaden.seBilder
Om
Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.
Följ Stångåstaden
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden
Unga bygger för unga – projektet som gör skillnad på riktigt18.11.2024 11:17:51 CET | Blogginlägg
Hur kan vi skapa bostäder för unga och samtidigt säkra framtidens kompetens inom byggbranschen? Genom projektet "Unga bygger för unga" får gymnasieungdomar från byggutbildningen chansen att renovera en tidigare förskola till fem nya lägenheter – för andra unga att bo i!
Lambohofs säteri får nytt liv i Anders Lundins podd Folkets Historia24.10.2024 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter äger sedan 2015 Lambohofs säteri söder om Linköping - en unik 1700-talsmiljö i rokokostil. Som besökare kan du redan idag ta del av utemiljöerna men nu kan du, genom att lyssna på podden Folkets Historia, höra mer om livet på Lambohof. I första avsnittet som har släppts hör du programledaren Anders Lundin och historikern Mats Hayen ta sig an historien om familjen Sinclair.
IMD är rättvist och bra för miljön15.10.2024 13:18:03 CEST | Blogginlägg
Vi på Stångåstaden strävar alltid efter sätt att minska vår klimatpåverkan och skapa förutsättningar för en mer hållbar livsstil för våra hyresgäster. Därför har vi tagit beslutet att införa individuell debitering av varmvatten i vårt bestånd. Införandet innebär att varje hyresgäst betalar för sin egen förbrukning och ger en rättvis fördelning av kostnaden. Vi har givetvis samverkat och förhandlat med Hyresgästföreningen i frågan.
Gröna investeringar: Så skapar vi hållbar tillväxt och värde för framtiden27.9.2024 10:07:42 CEST | Blogginlägg
Stångåstaden är en stor aktör som har möjlighet att vara normbildare inom många områden. Vi ser det som en viktig del i vårt uppdrag i att göra Linköping till en bättre stad att bo och leva i. Vi investerar mycket i dagsläget och har som ambition att hålla en hög investeringstakt oavsett konjunkturläge. När vi investerar så behöver vi säkerställa att vi finansierar våra projekt på bästa möjliga sätt. I vår kapitalanskaffning så försöker vi alltid hitta en så optimal och låg finansieringskostnad som möjligt. Vi jobbar främst med certifikat, obligationer och KI-lån. Obligationerna vi emitterar är i princip alltid gröna. Genom att emittera gröna obligationer så kan vi både säkerställa låga marginaler och även se till att kapital på marknaden styrs mot gröna investeringar.
AI energioptimerar fastigheter och minskar klimatavtrycket9.9.2024 14:15:36 CEST | Nyheter
Just nu testar Stångåstaden, Linköpings kommunala bostadsbolag, att låta AI hjälpa till att energioptimera fastigheter. Kortfattat går tekniken ut på att med hjälp av befintlig data låta AI analysera och ”lära känna” fastigheterna och deras individuella beteenden. Därefter kan onödiga energitoppar kapas vilket leder till att energi sparas och Stångåstadens klimatavtryck minskas.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum