Norrköpings kommun

En blomstrande Sommar i city

Dela

För andra året införs Sommar i city i Norrköping, med aktiviteter och sommargågator. Det innebär fler uteserveringar, och utrymme för en levande och attraktiv innerstad med färgsprakande och grönskande mötesplatser.

Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun

– Sommar i city bidrar till en mer levande och tryggare innerstad för Norrköpings invånare och besökare och tack vare sommargågatorna kan uteserveringarna använda en större yta, säger Reidar Svedahl (L), kommunalråd och ordförande i samhällsplaneringsnämnden.

Konceptet Sommar i city genomförs av Norrköpings kommun och fastighetsbolagen Lundbergs Fastigheter och Castellum som tillsammans utvecklar stadskärnan under sommarmånaderna. En del av konceptet är införandet av sommargågator i city under perioden 1 juni till 31 augusti.

– Arbetet med att utveckla stadskärnor genom att bland annat skapa gågator under sommartid är ett nationellt etablerat koncept för att tillgängliggöra innerstäder för boende, besökare och näringsliv. Med sommargågator kan vi erbjuda invånare och besökare evenemang i en bilfri miljö och skapa upplevelser och aktiviteter på nya platser, säger Anna Selander, samhällsbyggnadsdirektör.

Sommargågatorna införs på Repslagaregatan, Olai kyrkogata och S:t Persgatan. Delar av Repslagaregatan och Olai Kyrkogata blir, precis som i fjol, gågator med uteserveringar, sittplatser och planteringar med sommarblommor. I år kommer också S:t Persplatsen ingå i konceptet med färgsprakande sittplatser och cykelställ samt en uteservering. Trafiken kommer att gå som vanligt på Gamla Rådstugugatan, och parkeringen vid S:t Persgatan 81 får infart från Skomakaregatan.

– Friidrotts-SM som äger rum i stan i 5-7 augusti kommer sätta prägel på både utsmyckningar och aktiviteter. En orange löparbana kommer hålla ihop gågatan från Olai kyrkogata till Repslagaregatan och Lundbergs smyckar fasaderna. Sommar i city uppmuntrar Norrköpings invånare till att ta spårvagnen eller cykeln ner på stan och passa på att uppleva hemstaden från ett annat håll, säger Maria Egebäck, enhetschef samhällsbyggnadskontoret Norrköpings kommun.

I sommar öppnar också delar av Östra Promenaden efter ombyggnationen som gått snabbare än planerat, vilket underlättar situationen för biltrafiken i centrum.

Mer information om sommargågatorna i Norrköping

Kontakt:
Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd och ordförande samhällsplaneringsnämnden
Telefon: 070-643 83 33

Anna Selander
Titel: samhällsbyggnadsdirektör
Telefon: 072-465 20 54

Maria Egebäck
Titel: enhetschef samhällsbyggnadskontoret
Telefon: 011-15 15 92

___________________________________________________
Avsändare: Helena Jalkner, presskommunikatör
Telefon: 072-597 09 00

Bilder

Bild: Norrköpings kommun
Bild: Norrköpings kommun
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Europeisk satsning inom framtidens flyg landar i Norrköping20.6.2022 09:08:26 CEST | Pressmeddelande

Norrköping blir noden för upprättandet av en europeisk digital innovationshubb (EDIH) inom framtidens flyg och flygsystem. Finansieringen, som förväntas uppgå till cirka 30 miljoner kronor, fördelas över en treårsperiod och ska bidra till en ökad användning av digitala teknologier inom flyget för ett mer hållbart och effektivt transportsystem för såväl gods- och persontrafik som andra tillämpningar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum