Bolagsverket

Energimyndigheten ansluter till Mina ombud

Dela
Energimyndigheten ansluter till Mina ombud, tjänsten för digitala fullmakter. Det med anledning av det nya elkostnadsstödet för elintensiva företag som kommer att förenkla myndighetens arbete framåt. – Det här samarbetet gör att vi nu kan handlägga ärendena betydligt snabbare, säger Anna Lindström, enhetschef på Energimyndigheten.

Energimyndigheten blir första myndighet att ansluta sig till den nationella ombudstjänsten Mina ombud. En stor anledning bakom beslutet är att Mina ombud kommer att förenkla myndighetens ärendehantering med det nya ekonomiska stödet till elintensiva företag som regeringen beslutat att dela ut.

– Samarbetet med Bolagsverket och Mina ombud gör att Energimyndigheten nu kan handlägga de inkomna ärendena betydligt snabbare, eftersom företagen själva kan sköta fullmaktshanteringen, säger Anna Lindström, enhetschef på Energimyndigheten.

Ett givande myndighetssamarbete

För Mina ombud betyder det här att det nu är två offentliga parter som är anslutna till den nationella ombudstjänsten som ska förenkla vardagen för människor i hela Sverige. Energimyndighetens resa från intressent till ansluten part har gått fort och samarbetet mellan myndigheterna har varit givande.

– Det gick smidigt att ansluta till tjänsten och vi har fått väldigt bra hjälp från Bolagsverket, säger Roger Haapaniemi, enterprisearkitekt på Energimyndigheten.

Mina ombud, med verksamhetsutvecklare Michelle Ludovici i spetsen, ser nu fram emot att fler kommuner och myndigheter fortsätter att ansluta sig.

– Vi ser att väldigt många är intresserade av Mina ombud och det är många som hör av sig och vill testa tjänsten. Nu hoppas vi bara att fler gör som Energimyndigheten och gör det här till verklighet för att underlätta för alla våra företagare i Sverige, säger Michelle Ludovici.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Bolagsverket
Bolagsverket

851 81 Sundsvall

0771-670 670https://bolagsverket.se/

Bolagsverket ska skapa förutsättningar för ett näringsliv där man kan lita på varandra. Kärnan i vårt uppdrag är att kvalitetssäkra och tillhandahålla företagsinformation, som skapar värde för samhället.

Pressbilder

Följ Bolagsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bolagsverket

Bolagsverket slutrapporterar regeringsuppdraget Proof of Business – ”Svenska myndigheter kan ta en mycket större plats inom EU-sammanhang”12.4.2023 11:33:05 CEST | Pressmeddelande

Bolagsverket har testat ett koncept med en digital plånbok som gör det möjligt för företagare, kunder, uppdragsgivare och partners att snabbt och säkert dela eller utbyta verifierade bevis och certifikat med varandra. Konceptettestet ingår i regeringsuppdraget Proof of Business som nu har slutrapporterats. Samtidigt fortsätter utvecklingen av digitala plånböcker på EU-nivå som nu Bolagsverket leder som ett resultat av regeringsuppdraget.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum