Enköpings kommun

Enköpings kommun lanserar chatbot

Dela

Med hjälp av chatbotten ska fler få svar på sina frågor via webben.

– Vår förhoppning är att Kim ska bli ytterligare en naturlig väg in till kommunen. Vi ökar tillgängligheten eftersom Kim kan besvara frågor dygnet runt, säger Cecilia Toresäter, kommunikationschef i Enköpings kommun.

Kommun-Kim fungerar som en digital kommunvägledare. I chatten kan du ställa frågor som rör kommunen. Det kan till exempel handla om skola, färdtjänst, parkering eller bygglov. Namnet Kim står för "Kommunen Informerar Medborgaren".

– Kommunens kontaktcenter tar emot frågor varje dag via telefon och digitala kanaler. Chatten ska bidra till att fler hittar svar på sina frågor direkt på webbplatsen. Kontaktcenter är öppet på kontorstider, och vi vet att våra invånare funderar på skolval och bygglov även på kvällar och helger, säger Maria Engwall, teamledare på kontaktcenter i Enköpings kommun.

Kommun-Kim bidrar till att nå mål

I kommunens långsiktiga plan finns målet om flera ändamålsenliga sätt att komma i kontakt med kommunen och att snabbt få svar på sina frågor. Enköpingsborna ska uppleva att det alltid är lätt att komma i kontakt med kommunen via någon av kommunens kommunikationskanaler för att snabbt få svar på sina frågor. Införandet av chatbotten Kommun-Kim bidrar till att uppfylla detta mål.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Kungsgatan 39
745 36 Enköping

0171–62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum