E.ON Sverige AB

E.ON laddar Nobinas elbussar i Malmös första elbussprojekt

Dela

I höst får Malmö sina första 13 elbussar – för tystare, bekvämare och mer hållbara resor i staden. E.ON har fått förtroendet att leverera laddstationen där bussarna ska laddas vid depån på Bulltofta. I december kommer Malmös elbussar att rulla på linje 7 mellan Ön och Svågertorp. Elbussarna från Volvo drivs med förnybar el och är betydligt tystare än bussar med förbränningsmotor.

Så här ser de ut, Malmös ny elbussar som kommer att rulla på linje 7 mellan Ön och Svågertorp i Malmö.
Så här ser de ut, Malmös ny elbussar som kommer att rulla på linje 7 mellan Ön och Svågertorp i Malmö.

De har en ny inredning mot vad vi vant oss vid med bland annat soffdel och mjukare nattbelysning.

– Vi har sedan länge haft ett gott samarbete med Nobina och Skånetrafiken avseende leverans av biogas till stadsbussar, och vi tar nu nästa steg. Vi har sedan ett par år arbetat med laddsystem för bussar i Köpenhamn och det är extra roligt att vi nu får möjlighet att ta den erfarenheten över Öresund och tillämpa den i Malmö, säger Tore Harritshøj, chef för eMobility inom E.ON i Norden.

E.ON levererar ett laddsystem till bussdepån på Bulltofta i Malmö. Dels byggs en laddstation där bussarna kan laddas vid depån, dels ska depåns elanslutning kompletteras för att täcka de utökade effektbehovet.

– Med satsningen på elbussar på linje 7 ska Nobina, tillsammans med Skånetrafiken och Malmö stad, ge Malmöborna bekvämare och hållbara resor. Här bygger vi på Nobina vidare på vår strategiska kunskap för helhetslösningar för elbussar. En viktig komponent i helheten är ett optimalt sätt att ladda bussarna vid depån. Därför är vi glada att det är just E.ON, som har erfarenhet av att leverera nyckelfärdiga och välfungerande system, som levererar detta, säger Sammy Johannesson från Nobina.

Installationsarbetena har påbörjats under juni och anläggningen kommer att vara driftsatt i början av november, så att de första bussarna kan laddas.

För mer information kontakta: Johan Aspegren, kommunikationschef E.ON, telefon 070-655 58 75

Sammy Johannesson, Projektledare Elbussimplementering, Nobina Sverige AB, telefon 070-187 02 04

FAKTA

E.ON är en av Europas största leverantörer av laddlösningar med 4 500 publika laddpunkter totalt i Europa varav 2 000 i Norden och 700 i Sverige.

Nobina är Nordens största kollektivtrafikoperatör med cirka 3 600 bussar och 307 miljoner resenärer årligen. E.ON utvecklar laddlösningar både för hemmabruk, för publik laddning och för laddning av tunga fordon.

Kontakter

Bilder

Så här ser de ut, Malmös ny elbussar som kommer att rulla på linje 7 mellan Ön och Svågertorp i Malmö.
Så här ser de ut, Malmös ny elbussar som kommer att rulla på linje 7 mellan Ön och Svågertorp i Malmö.
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

Från Högbytorp i väster till Järfälla i öster – E.ONs 2,5 mil långa fjärrvärmeledning är färdigbyggd11.4.2019 08:31:36 CESTPressmeddelande

Efter två års intensivt byggande är nu den 2,5 mil långa distributionsledningen för fjärrvärme som förbinder E.ONs nya kretsloppsanläggning på Högbytorp med fjärrvärmenäten i Bro, Kungsängen och Järfälla klar för driftsättning. Fjärrvärmeledningen ska leverera återvunnen värme till kunderna när kraftvärmeanläggningen på Högbytorp tas i drift senare i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum