E.ON och BMW Group startar nordiskt samarbete inom elektrisk mobilitet

Dela

BMW Group och E.ON går nu samman i Norden för att erbjuda kunder en helhetslösning inom elektrisk mobilitet.

BMW Group kan i och med det nya samarbetet med E.ON erbjuda kunder en helhetslösning inom elektrisk mobilitet. Foto: BMW
BMW Group kan i och med det nya samarbetet med E.ON erbjuda kunder en helhetslösning inom elektrisk mobilitet. Foto: BMW

Med start under våren 2021 kommer E.ON att erbjuda laddlösningar till BMW Groups alla privat- och företagskunder. Bakgrunden till samarbetet är att BMW vill kunna erbjuda en helhetslösning för elektrifierad körning. Statistik visar att majoriteten av all elbilsladdning sker i hemmet eller på arbetet och en laddbox är till skillnad från ett vanligt hushållsuttag anpassad för snabb och säker laddning.

– Vi på E.ON är oerhört stolta över att ha fått förtroendet att tillsammans med BMW Group utveckla ett samarbete inom e-mobilitet på den nordiska marknaden. Genom samarbetet kommer vi kunna erbjuda de nordiska kunderna en skräddarsydd helhetslösning som gör det lättare för fler att välja elbil, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.

BMW Group har nyligen också lanserat BMW/MINI Charging i Sverige vilket ger elbils- och laddhybridskunder tillgång till ett av världens största publika laddnätverk, vilket även inkluderar publika laddstationer från E.ON. BMW Group kan i och med det nya samarbetet med E.ON erbjuda kunder en helhetslösning inom elektrisk mobilitet som, förutom bil, även omfattar publik laddning samt hemma- och arbetsplatsladdning.

– Vi vill underlätta för kunder att ta steget över till elektrifierad körning genom att erbjuda en helhetslösning. Redan idag erbjuder vi ett antal elbilar som till exempel nya BMW iX3, med en räckvidd på upp till 460 kilometer, och med det nya samarbetet förbättrar och förenklar vi laddningsmöjligheterna för våra kunder. Att ha en så trovärdig partner med tydlig hållbarhetsvision som E.ON i det arbetet är därför otroligt värdefullt, säger Emmanuel Bret, vd BMW Group Sverige.

Det nordiska avtalet är rykande färskt och utöver att erbjuda laddboxlösningar till kunder har redan en konsultation påbörjats för att se över laddinfrastrukturen hos BMW Groups återförsäljare.

För mer information, vänligen kontakta:

Carl Lindwall, eMobility-specialist på BMW Group Sverige
@: carl.lindwall@bmw.se 
T: +46 733 47 06 83

Filip Annas, presschef E.ON Nordic
@: filip.annas@eon.se
T: +46 737 19 67 98

Nyckelord

Kontakter

Bilder

BMW Group kan i och med det nya samarbetet med E.ON erbjuda kunder en helhetslösning inom elektrisk mobilitet. Foto: BMW
BMW Group kan i och med det nya samarbetet med E.ON erbjuda kunder en helhetslösning inom elektrisk mobilitet. Foto: BMW
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON och Vattenfall förenklar betalning av elbilsladdning15.6.2021 07:01:41 CEST | Pressmeddelande

I takt med att elbilarna blir allt fler växer behovet av ett enhetligt betalsystem för publika laddstationer. E.ON och Vattenfall InCharge kommer att förenkla betalningen för laddning och ge tillgång till båda bolagens laddnätverk genom roaming i Sverige. Den förenklade betallösningen ger kunderna, i ett första steg, tillgång till närmare 1 000 publika snabb- och destinationsladdningspunkter redan i sommar.

E.ON samarbetar med FN:s miljöprogram UNEP och investerar mångmiljonbelopp för att öka den biologiska mångfalden i ledningsgator7.6.2021 11:15:44 CEST | Pressmeddelande

Som första energibolag i världen går E.ON med och stödjer ”UN Decade on Ecosystem Restoration”, ett globalt initiativ som tagits fram av FN:s miljöprogram UNEP med målet att återskapa världens viktiga ekosystem. E.ON investerar ett tvåsiffrigt miljonbelopp i Euro för att öka den biologiska mångfalden i bolagets ledningsgator, en area motsvarande 70 000 hektar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum