E.ON Sverige AB

E.ON och Online Group i samarbete kring nytt datacenter

Dela

Online Group blir första partner att etablera sig på E.ONs nya datacenter i Bällstaberg, Stockholm. Med hållbarhet som grund erbjuder E.ON all teknisk infrastruktur som krävs, samtidigt som överskottsvärmen från datorhallen tillvaratas och levereras som fjärrvärme till kunderna i Vallentuna. Fullt utbyggd kommer överskottsvärme från sajten att kunna stå för cirka en tredjedel av Vallentunas fjärrvärmebehov.

Foto: Online Group
Foto: Online Group

– Allt fler datacenter väljer att etablera sig i Sverige och som partner för hållbara energilösningar, erbjuder vi nu ett unikt och leveranssäkert helhetskoncept där hållbarhet genomsyrar hela upplägget, säger Marc Hoffmann, Sverigechef E.ON.

Konceptet bygger på att datacenter erbjuds utrymme på platser där all levererad energi kommer från förnybara källor, till exempel sol, vind och vatten. Överskottsvärmen som datahallarna genererar tas omhand och omvandlas till fjärrvärme. Ingen energi ska gå till spillo utan istället göra maximal nytta för både kunden och samhället. E.ON Sveriges första helhetskoncept byggs i Bällstaberg och värmen från datahallarna ska värma E.ONs fjärrvärmekunder i Vallentuna.

Först ut att etablera sig i Bällstaberg är Online Group, som tecknat ett 10-års avtal. Förutom den tekniska infrastrukturen med redundant el, kyla och fiber samt värmeåtervinning och övervakning dygnet runt, bygger E.ON även själva datorhallen.

 – Detta är en stor och viktig satsning för oss i vårt arbete med att erbjuda högkvalitativa molntjänster. Sedan tidigare har vi serverhallar både i Stockholm och längre norrut i landet, men nu samlar vi en stor del av kapaciteten i vårt eget datacenter där E.ON skapat en grön och flexibel energilösning skräddarsydd efter våra behov, säger Göran Gylesjö, vd Online Group.

2025 ska all energi som E.ON producerar och levererar vara hundra procent återvunnen eller förnybar. Det här samarbetet med värmeåtervinning från datacenter är ett steg för att nå det målet. E.ON vill inleda fler kundsamarbeten och tittar därför på möjligheten med att etablera helhetslösningar för datacenter på fler ställen i Sverige.

Vill du veta mer, gå in på www.eon.se/datacenter 

Kontaktperson Online Group:                                                                                                                                   

Göran Gylesjö, vd Oniva Online Group Europe                                                  

Tel: +46 70 510 36 56  e-post: goran.gylesjo@onlinegroup.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Online Group
Foto: Online Group
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. Våra 40 000 medarbetare över 13 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra tre affärsområden för smarta nät, förnyelsebar energi och kundlösningar. Läs mer på www.eon.se

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON lanserar webbserie för att utbilda svenska folket om klimatomställningen23.5.2019 13:46:47 CESTPressmeddelande

Prognoser visar att elbehovet i Sverige kommer fortsätta att öka till år 2035. Samtidigt är det av yttersta vikt att kraftigt minska utsläppen av växthusgaser och fasa ut fossila bränslen. Det kräver att alla hjälper till, men en undersökning visar att den svenska befolkningen har begränsad kunskap om våra gemensamt uppsatta hållbarhetsmål. Det vill E.ON råda bot på.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum