E.ON och Trianon skapar omställning med mer förnybar energi
Att välja förnybar el är idag självklart för många, men att köpa förnybart har inte automatiskt inneburit att det byggts motsvarande mängd ny produktion. Med ett nytt affärskoncept vill E.ON ändra på det genom att se till att all förnybar el som kunden köper kommer från produktion som adderats till elsystemet. Därmed blir det attraktivt för fler att bygga lokal, förnybar energiproduktion, till exempel solcellsparker, eftersom producenten är garanterad avsättning för energin.
– I det nya energilandskap som växer fram går E.ON från att enbart vara producent och distributör, till att vara en energipartner som stöttar företag att aktivt bidra till energiomställningen. I och med vårt nya affärskoncept får kunderna förnybar el från en anläggning som inte hade byggts om inte vi kopplat samman producent och elkund. Vi bidrar alltså till att öka andelen förnybar elproduktion i Sverige, säger Marc Hoffmann, vd E.ON Sverige.
Fastighetsbolaget Trianon är först ut att teckna avtal enligt det nya affärskonceptet och möjliggör därmed att en ny solcellspark kan byggas.
– Genom det här avtalet skapar vi möjligheter för en konkret investering i omställningen till förnybar energi som är lokalt producerad. Något som är en viktig pusselbit för att kunna nå FN:s globala hållbarhetsmål Agenda 2030 och för att arbeta mot en mer hållbar stadsutveckling, säger Olof Andersson, vd i Fastighets AB Trianon.
Marken där solcellsparken byggs tillhandahålls av Jörgen Mattsson som äger Elvireborgs gård.
– När den här möjligheten dök upp var det självklart för mig att ta den. I framtiden kommer vi att behöva mer el från förnybara källor för att möjliggöra elektrifieringen och klimatomställningen. Det här projektet ligger verkligen rätt i tiden, säger Jörgen Mattsson.
Läs mer här: https://www.eon.se/foeretag/producera-egen-el/kom-igang-med-solceller/solcellspark.html
Kontakter
Pernilla SchougActing Head of Corporate Communications
Tel:+46 70 655 14 85pernilla.schoug@eon.seBilder
Om
Om E.ON Sverige
E.ON Sverige levererar el, värme och smarta energilösningar till drygt en miljon hushåll och företag. Vår roll är att driva energiomställningen framåt ihop med våra kunder, partners och samhället i stort. Tillsammans skapar vi smartare energi, med gemensam kraft.
E.ON Sverige ingår i den internationella energikoncernen E.ON SE, som har sitt huvudkontor i Essen, Tyskland, och verksamhet i 17 länder.
Följ E.ON Sverige AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB
20 år sedan stormen Gudrun - E.ON har investerat 36 miljarder i elnäten8.1.2025 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Idag är det 20 år sedan stormen Gudrun svepte in över södra Sverige. Förstörelsen blev den största i mannaminne. Mer än 260 000 E.ON-hushåll blev utan el - många i flera veckor - då vindar på över 30 meter per sekund fällde mer än 250 miljoner träd och förstörde elnätet i grunden.
Jessica Svantesson blir ny affärsområdeschef på E.ON18.12.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Den 1 januari 2025 tillträder Jessica Svantesson som affärsområdeschef för Energy Retail, tillika vd E.ON Energilösningar och E.ON Kundsupport, och tar samtidigt plats i E.ONs nordiska ledningsteam. Hon efterträder därmed Klaas de Gier, som går vidare till en ny roll som CCO E.ON Energy Infrastructure Solutions International.
E.ON investerar stort i Norrköping – 400 miljoner kronor i ny rökgasrening vid Händelöverket17.12.2024 08:00:00 CET | Pressmeddelande
E.ON satsar närmare 400 miljoner kronor på en ny anläggning för rökgasrening och rökgaskondensering vid Händelöverket i Norrköping. Investeringen beräknas minska koldioxidutsläppen och återvinna värmeenergi till tusentals hushåll.
E.ON mer än fördubblar satsningen på flexibilitet under vintern – avsätter 20 miljoner kronor13.12.2024 09:25:23 CET | Pressmeddelande
E.ON Energidistribution utökar sin satsning på lokala flexibilitetsmarknader och avsätter 20 miljoner kronor för marknadsperioden november 2024 till mars 2025. Det är en kraftig ökning jämfört med förra vinterns budget på 8 miljoner kronor. Genom lokala flexibilitetsmarknader kan leverantörer, som exempelvis fastighetsägare och företag, bidra till att avlasta elnätet under höglasttimmar, vilket frigör utrymme i befintliga elnät. Detta innebär att fler kunder kan anslutas till elnätet, utan att först behöva vänta på att elnätskapaciteten ska byggas ut.
Energimyndigheten beviljar stöd för att skapa koldioxidinfrastruktur i södra Sverige4.12.2024 10:02:00 CET | Pressmeddelande
Malmö CO₂ Hub, ett samarbete mellan flera industri- och energiföretag i södra Sverige, har beviljats 5,3 miljoner kronor i stöd från Energimyndigheten, inom ramen för satsningen Industriklivet. Projektet syftar till att utveckla en gemensam infrastruktur i regionen förtransport och lagring eller användning av koldioxid.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum