E.ON Sverige AB

E.ON studerar förutsättningarna för elvägsutbyggnad i Örebroregionen

Dela

E.ON har efter dialog med Region Örebro län påbörjat en studie om hur elvägar för tunga transporter kan utvecklas i Sverige. Ett av de mest intressanta områdena för detta är Örebroregionen där E.ON bland annat har omfattande elnätsinfrastruktur.

Bild: E.ON
Bild: E.ON

- E.ON har en uttalad målsättning att erbjuda våra kunder hundra procent återvunnen och förnybar energi redan år 2025, och vi anser att vi med rätt förutsättningar även har stora möjligheter att vara en viktig framtida aktör vid omställningen av transportsektorn från fossila drivmedel till el.

E.ON vill, i samverkan med andra aktörer, ta en aktiv roll inom elektrifiering av tunga transporter. Detta gör E.ON nu i en region där företaget redan har etablerad verksamhet.

- Vi ser att Örebroregionen har stora möjligheter att vara ett högintressant område för ett pilotprojekt och kan dessutom ingå som en viktig del i en framtida sammanhängande nationell infrastruktur för elvägar, säger Johan Mörnstam, vd för E.ON Energidistribution.

För frågor kontakta:

Peter Andersson, projektansvarig elvägar, E.ON Energidistribution 072-224 94 59

Karin Wallin, infrastrukturstrateg, Region Örebro län, 076-112 63 58   

Kontakter

Bilder

Bild: E.ON
Bild: E.ON
Ladda ned bild

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carl Gustafs Väg 1
205 09 Malmö

https://www.eon.se

Vi bygger det hållbara samhället

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har cirka 2 200 medarbetare i Sverige.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON lanserar webbserie för att utbilda svenska folket om klimatomställningen23.5.2019 13:46:47 CESTPressmeddelande

Prognoser visar att elbehovet i Sverige kommer fortsätta att öka till år 2035. Samtidigt är det av yttersta vikt att kraftigt minska utsläppen av växthusgaser och fasa ut fossila bränslen. Det kräver att alla hjälper till, men en undersökning visar att den svenska befolkningen har begränsad kunskap om våra gemensamt uppsatta hållbarhetsmål. Det vill E.ON råda bot på.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum