Svenska Ishockeyförbundet

Ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

Dela

Här bifogas ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i dag, onsdagen den 19 september 2018.

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                               Emilie Kruse Johansen
Förening:                         Linköping HC
Adress:                             Gumpekullavägen 1, 58278 LINKÖPING
Matchdatum:                   2018-09-09
Mellan:                              Linköping HC - Göteborg HC, SDHL
Domare/Anmälare          Jan Mellgren, ordförande Göteborg HC 

BESLUT
Efter match mellan Linköping HC och Göteborg HC, SDHL, 2018-09-09, beslutas följande med anledning av en anmälan mot Emilie Kruse Johansen, Linköping HC, avseende tackling mot huvudet.
Anmälan lämnas utan bifall. 

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Emilie Kruse Johansen samt en filmsekvens från händelsen.
Anmälan: Göteborg HC vill anmäla huvudtackling av Linköpings spelare nr 6 på vår blålinje, Blå spelare jagar puck längs offensiva blå linjen och vit spelare kommer från mittzonen. När båda når pucken sätter blå spelare upp armbågen som träffar mot huvudet på vit spelare.
Emilie Kruse Johansen: När jag gick in i duellen tänkte jag att gå in “axel mot axel” med syfte att vinna vägen till pucken. När jag väl kommer i kontakt med Göteborg spelaren sträcker hon sig fram mot pucken och jag träffar henne snett på axeln. Under händelsen sitter min armbåge intill min kropp och jag tycker inte att jag träffar hennes huvud under duellen.
Disciplinnämnden: Av filmsekvensen går det inte att finna utrett att Emilie Kruse Johansen träffade motspelaren med en tackling mot huvudet. Anmälan lämnas därför utan bifall. 

I händelse av missnöje får talan mot detta beslut föras av såväl den anmälande som bestraffade parten hos Riksidrottsnämnden, Box 11016, 10061 STOCKHOLM. Klagoskriften skall ha inkommit till RIN inom två (2) veckor från den dag då det med överklagandet avsedda beslutet meddelats.

På disciplinnämndens vägnar

Alexander Ramsay

Nyckelord

Kontakter

Alexander RamsayOrdförande i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

070 - 522 64 54

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 362 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Ishockeyns stämma avslutad: Anders Larsson omvald som ordförande och direkt upp- och nedflyttning till SHL och Hockeyallsvenskan införs15.6.2019 10:28:44 CESTPressmeddelande

Idag lördag den 15 juni avslutades Svenska Ishockeyförbundets Förbundsmöte i Stockholm. Anders Larsson omvaldes till ordförande och förbundsmötet beslutade att från säsongen 2020/21 införa direkt upp- och nedflyttning av ett (1) lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. I övrigt beslutade Förbundsmötet att förstärka det regionala stödet till ishockeyföreningarna i hela landet genom regionala s.k. sportkontor.

Direkt upp – och nedflyttning mellan SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan föreslås från säsongen 2020/2129.5.2019 11:14:31 CESTPressmeddelande

Idag presenterar Svenska Ishockeyförbundets styrelse sitt förslag på hur modell för upp- och nedflyttning i SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan bör se ut framöver. Förslaget är att istället för som i nuvarande modell där två lag från underliggande serie har möjlighet att kvalificera sig, från säsongen 2020/21 införa direkt upp- och nedflyttning av ett (1) lag mellan serierna på förbundsnivå inom herrishockeyn. Styrelsens förslag bygger på att ligorna är med och bestämmer vilken modell som ska gälla för att avgöra vilka dessa lag är.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum