Svenska Ishockeyförbundet

Ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

Dela

Här bifogas ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i dag, fredagen den 21 september 2018.

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                               Andreas Thuresson
Förening:                         HV 71
Adress:                             Kinnarps Arena, 55454 JÖNKÖPING
Matchdatum:                   2018-09-20
Mellan:                              Linköping HC - HV 71, SHL 
Domare/Anmälare          Christer Lärking 

BESLUT
Efter match mellan Linköping HC och HV 71, SHL, 2018-09-20, meddelas följande beslut avseende Andreas Thuresson, HV 71, med anledning av anmälan för tackling mot ryggen:
Anmälan lämnas utan bifall. 

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Andreas Thuresson samt filmsekvenser från händelsen.
Anmälan: När det återstår 6.58 av matchen så kommer pucken ner mot kortsargen. Linköpingsspelaren nr 4 Billings som är utan klubba sparkar pucken mot sargen. HV71 spelaren nr 12 Thuresson kommer med fart och tacklar Billings våldsamt i ryggen mot sargen.
Andreas Thuresson: Mycket riktigt så sparkar LHC-spelaren pucken ner mot hörnet. Därefter tittar han, syns väldigt tydligt på videon, över sin högra axel och ser mig komma. Han tar då beslutet att åka efter pucken och låser den mellan sina skridskor och sargen. Han placerar sina händer emot sargkanten och kroppen platt emot sargen, precis så som man ska göra när man vet att man ska bli tacklad och det vet LHC-spelaren i detta läget. Tacklingen är tung men absolut inte våldsam på något sätt. Den är kropp mot kropp, tätt emot sargen, jag glider in i situationen, armarna efter sidan, ej hög eller uppåtgående. Mitt jobb som 1:a forward i ett forecheckingsläge är att gå på kropp. Då LHC-spelaren låser pucken som han gör så får jag 2 min för tripping om jag går efter pucken.
Disciplinnämnden: Av Regel 43 följer att om den mottagande spelaren ser vad som är på väg att hända, och om denne därmed hinner spjärna emot och ”ta emot” tacklingen, ska spelaren inte bedömas vara försvarslös eller oförberedd och checking from behind ska inte utdömas. Disciplinnämnden bedömer att en sådan situation är för handen i den anmälda händelsen. Disciplinnämnden, som inte finner skäl att döma ut någon bestraffning med stöd av en alternativ rubricering, lämnar därför anmälan utan bifall.

Tillämplig regel: Regel 43. 

På disciplinnämndens vägnar

Alexander Ramsay

Med vänliga hälsningar

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET

Marknads-, kommunikations- och försäljningsavdelningen

Anders Feltenmark

Informationsassistent

Nyckelord

Kontakter

Alexander RamsayOrdförande i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

070 - 522 64 54

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se