Svenska Ishockeyförbundet

Ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

Dela

Här bifogas ett beslut i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd i dag, fredagen den 21 februari 2020.

BESTRAFFNINGSÄRENDE
Namn:                           Filip Lennström
Förening:                     Mora IK
Adress:                         Box 142, 79223 MORA
Matchdatum:                2020-02-19
Mellan:                         Tingsryds AIF - Mora IK, HockeyAllsvenskan
Domare/Anmälare        David Bergman
Avstängningsperiod    2020-02-20 - 2020-02-28 - 3 match(er)
Böter                            1 875:- betalas senast 2020-03-22

BESLUT

Efter match penalty i match mellan Tingsryds AIF och Mora IK, HockeyAllsvenskan, den 19 februari 2020, åläggs Filip Lennström, Mora IK, följande straff för knätackling (kneeing):

  1. Avstängning fr.o.m. 20 februari 2020 t.o.m. 28 februari 2020.  Avstängningen avser endast ishockey och gäller deltagande i tävling/uppvisning.
  2. Böter om 1 875 kr. Böterna ska vara inbetalade inom 30 dagar från dagen för detta beslut. Disciplinnämnden erinrar om att utebliven betalning kan efter anmälan leda till ny bestraffning.

Avstängningen bedöms motsvara tre matcher inklusive den automatiska avstängningen som följer av ett match penalty.

SKÄL
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan och ett yttrande från Filip Lennström.
Anmälan: I samband med att pucken befinner sig i mittzon åker Lennström längs blålinjen där han möter Filip Owesson, dock ej i samma åkbana. Strax innan de möts byter Lennström åkriktning och skickar ut sitt knä mot Owesson, som inte är tacklingsbar och som träffas över vänstra knät.
Filip Lennström har uppgett följande. Åker uppåt i banan och byter åkriktning för att svänga till båset då närmsta dörren är snett till vänster om mig. Ser inte spelaren för en i sista sekunden och då försöker undvika kollision men hinner inte svänga undan. Tror inte Owesson ser mig heller och tyvärr slår våra knä ihop.
Disciplinnämnden gör följande bedömning I bestraffningsärenden under RF:s regelverk ska som utgångspunkt, om inte särskilda omständigheter föreligger, tilltro fästas till de uppgifter som en domare lämnat, som funnit anledning att anmäla en inträffad händelse till bestraffning. Nämnden finner det utrett att Filip Lennström gjort sig skyldig till en medveten knätackling. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara tre matcher inklusive den automatiska avstängningen som följer av ett match penalty. Han ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: 

  • Det är fråga om en medveten bentackling,
  • Stor skaderisk

Tillämplig regel: 14 kap. 2 § 8 punkten RF:s stadgar. Utvisning enligt regel 50.

På disciplinnämndens vägnar

Johan Nordin

Med vänliga hälsningar

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET
Marknads-, kommunikations- och försäljningsavdelningen

Anders Feltenmark
Informationsassistent

Nyckelord

Kontakter

Johan NordinVice ordförande i Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd

070 - 181 26 30

Dokument

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/202015.3.2020 13:20:07 CETPressmeddelande

Allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan ställs in Med anledning av den fortsatta risken för Coronavirusets spridning har myndigheter och regering kontinuerligt skärpt och uppdaterat rekommendationer och beslut. Med anledning av detta finns inte förutsättningarna att spela färdigt ishockeysäsongen 2019/2020. Därför har Svenska Ishockeyförbundets styrelse enhälligt beslutat att avsluta säsongen 2019/2020, vilket innebär att allt spel i SHL, SDHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan, inklusive SM-slutspel och samtliga kvalspel ställs in.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum