Spring Wine & Spirits AB

Ett samarbete mellan två starka kvinnor: House of Dagmar klär Anna de Codorníu-flaskan i sommar

Dela

Det spanska vinhuset Codorníu och det svenska modehuset House of Dagmar inleder ett designsamarbete inför sommaren 2018. Med inspiration hämtad från den moderna kvinnan, konst och natur har Dagmar klätt flaskan i rosa tulpaner mot en djupgrön bakgrund. Precis samma mönster som kommer att rama in Dagmars pre-fall 2018-kollektion kommer att smycka premiumcavan Anna de Codorníu. Flaskan finns på Systembolaget från och med 1 maj.

Lagom till sommaren inleder vinhuset Codorníu ett blomstrande samarbete med House of Dagmar som resulterat i en exklusivt framtagen flaska för Spaniens mest sålda premiumcava, Anna de Codorníu – klädd i House of Dagmars pre-fall 2018-kollektion.


- I vår design vill vi involvera alla aspekter av den moderna kvinnan -hon attraheras av både konst, kultur och natur. Hon är medveten om vad hon bär, liksom vad hon dricker. Därför känns det kul att kunna göra ett samarbete där det bästa av två världar möts – cava och mode, säger Sofia Wallenstam, en av de tre systrar som startade House of Dagmar 2005.


Cavan med House of Dagmars mönster kommer säljas i en begränsad upplaga och lanseras på Systembolaget 1 maj.


Om vinet
Anna de Codorníu är en premiumcava som får sin torra och eleganta stil från Chardonnay-druvan. Doften är full av behagliga toner av tropiska frukter som ananas, men innehåller även inslag av citrusfrukter, av grapefrukt och lime. Smaken är behagligt avrundad, torr och fräsch – och även här träder citrustonerna fram. Den eleganta smaken gör vinet lämpligt som aperitif och till lätta fisk- och skaldjursrätter. Varför inte till sushi, sashimi eller milt kryddad carpaccio? Anna de Codorníu tillhör toppsäljarna inom premiumcava på den spanska hemmamarknaden och är sedan sommaren 2016 dessutom ekologisk.


Fakta: Anna de Codorníu Organic Brut
Ursprung: Spanien, Katalonien | Producent: Codorníu, Spring Wine & Spirits AB| Druvor: : Chardonnay 70%, Parellada 15 % och Macabeo/Xarel-lo 15% | Alkoholhalt: 11,5% vol |
Art.nr: 736901 | Pris: 109 kr flaska 75 cl |Distribution: Systembolagets ordinarie sortiment. Den limiterade designen släpps i mitten av maj i mycket begränsad upplaga.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Spring Wine & Spirits AB
Spring Wine & Spirits AB
Box 3006/Vårby allé 39
143 03 Vårby

08 672 77 00http://www.springwine.se/

Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 35 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, E & J Gallo Winery, Codorníu, Barefoot Wines, Codorníu, Trapiche, Ogier, Laroche, Boschendal, El Coto, Cono Sur, Frescobaldi, McPherson, Plantation Rum, Tamnavulin och Shackleton.

Följ Spring Wine & Spirits AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB

Exklusiv lansering från kultvarumärket Orin Swift17.1.2019 11:00:00 CETNyheter

Den 18 januari 2019 släpps för först gången i Sverige ett vin från det Kaliforniska vinvarumärket Orin Swift. Vinet Palermo 2015 kommer från ”underbarnet ” Dave Phinney som hyllas både för sina unika viner och sina konstnärliga och uttrycksfulla etiketter. Orin Swift hyllas konstant av Robert Parker och The Wine Advocate som ger Dave Phinneys viner mycket höga poäng, Palermo 2015 fick i mars 91 poäng av Wine Advocate.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum