Expressen

Expressen gör en storsatsning på sport

Dela

Nyhetsbevakning och livesänd sport får ökat fokus med en ny ledning för sportredaktionen. Pontus Weinemo blir strategisk chef med ansvar för produktutveckling. Linus Sunnervik blir redaktionell sportchef och leder redaktionen.

Pontus Weinemo & Linus Sunnervik, foto: Olle Sporrong
Pontus Weinemo & Linus Sunnervik, foto: Olle Sporrong

När den nuvarande sportchefen Kalle Forssell slutar senare i höst tar biträdande sportchefen Linus Sunnervik över avdelningen. Affärsutvecklingsansvarig Pontus Weinemo blir strategisk chef.

– Sporten är en del av Expressens kärna och ett strategiskt viktigt tillväxtområde. Nu bygger vi vidare på den inarbetade sportledningen med nya resurser och ökat fokus på våra viktiga områden, säger Klas Granström, Expressens chefredaktör.

Under året har sportjournalistiken blivit en allt viktigare del av Expressens digitala prenumerationsaffär. Expressen investerar i livesporträttigheter tillsammans med lokaltidningarna inom koncernen Bonnier News. Den nya betaltjänsten Premium Max har fått en flygande start och fler rättigheter och mer sportjournalistik är på väg till tittare och läsare.

Därtill kommer en lång rad framgångsrika poddar och tv-format från Expressens sportredaktion. Profiler och experter inom fotboll, hockey och skidsport ger publiken fördjupande insikter och exklusiva snackisar i format som Rondo, Sanny & Svensson, Hockeyrummet och Skidsnack.

– De senaste åren har sporten tagit stora kliv för att stärka varumärket som den största agendasättaren inom Sveriges största folkrörelse. Samtidigt har flera pusselbitar lagts för att skapa ett exklusivt innehåll som kärnpubliken älskar. Nu vill vi utveckla det ännu mer och hitta nytt innehåll och nya produkter för att skapa en heltäckande och oumbärlig nyhetstjänst för de miljontals svenskar som älskar sport, säger Pontus Weinemo.

På sportredaktionen leds nyhetsarbetet av nyhetschefen David Carlsson tillsammans med Sara Bratell, planeringsredaktör. Nyhetsdesken har utökats med två samordnare vid desken för att ytterligare vässa breaking news-arbetet. En biträdande sportchef ska nu också rekryteras.

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att få leda sporten i en nystart. Medielandskapet har förändrats snabbt de senaste åren och på sporten har vi möjlighet att arbeta med fler plattformar än någonsin för att nå ut till vår miljonpublik. Med den här uppställningen känner vi oss starkt rustade och ser fram emot att leverera en nyhetsdriven, spännande och berättande sportjournalistik i framtiden, säger Linus Sunnervik.

Nyckelord

Kontakter

Pontus Weinemo, strategisk chef, pontus.weinemo@expressen.se
Linus Sunnervik, sportchef, linus.sunnervik@expressen.se

Bilder

Pontus Weinemo & Linus Sunnervik, foto: Olle Sporrong
Pontus Weinemo & Linus Sunnervik, foto: Olle Sporrong
Ladda ned bild

Om

Expressen
Expressen
Gjörwellsgatan 30
105 16 Stockholm

08-738 30 00http://www.expressen.se

Expressen är ett ledande mediehus i alla kanaler. Med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö rapporterar vi dygnet runt i mobil, sajt, tv, sociala medier och den tryckta tidningen.

Vår prisbelönta journalistik roar, oroar och förargar. Precis som den har gjort sedan starten 1944.

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum