Expressen

Expressen satsar på hovbevakning

Dela

Expressen stärker bevakningen av kungligheter. Sara Mitchell-Malm blir ny hovredaktör.
– Kungligheter är enorma maktfaktorer och bör bevakas därefter, säger hon.

Sara Mitchell-Malm, foto: Olle Sporrong
Sara Mitchell-Malm, foto: Olle Sporrong

Bevakningen av kungahuset har länge varit en stor del av Expressen. Förstasidan från bröllopet mellan kung Carl Gustaf och drottning Silvia 1976 – med den klassiska ”KYSSEN” – sålde flest exemplar i svensk historia.
Det var också Expressen som en gång i tiden kunde avslöja den spirande kärleken mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.
De senaste åren har vi sett splittringar i flera stora kungahus  – och i Sverige har kungens 50-årsfirande av tronen stått i centrum.
Nu satsar Expressen på en utökad, modern kunglig bevakning. Sara Mitchell-Malm, 33, blir Expressens hovredaktör, en nyinrättad tjänst med uppdrag att både nyhetsrapportera och kommentera.
– Det är en otroligt spännande tid att jobba med kungajournalistik. Vi får nu följa en ny generation unga kvinnor som skolas in att i framtiden ta över tronen i flera av Europas monarkier, inklusive vår egen, säger hon.
Hon har studerat journalistik i England och har en flerårig bakgrund på den brittiska tabloiden Daily Mail. Därefter har hon arbetat som nyhetschef, nattchef och reporter på Expressen.
Det senaste året har hon gästat tv-soffor i stora produktioner och krönikerat i Expressen om kungligheter.
– Sara är en bra mix mellan driv och kunskap – och kommer att bjuda läsarna på allt från underhållning och snabb rapportering till granskningar, säger biträdande breakingchef Anna Lindwall.

Nyckelord

Kontakter

Anna Lindwall, biträdande breakingchef, anna.lindwall@expressen.se

Om oss

Expressen är ett ledande mediehus med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi rapporterar dygnet runt i sajt, app och sociala medier. Expressen ger också ut en daglig nyhetstidning och en lång rad livsstilsmagasin.

Expressen

Gjörwellsgatan 30

Stockholm

www.expressen.se

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye