Expressen

Expressens Bokklubb - ny podd från Expressen

Dela

Expressen Kultur lanserar podden ”Expressens bokklubb” med programledarna Kristin Lundell och Erik Högström. Varje vecka diskuteras de roligaste och hetaste böckerna med kulturredaktionen.

Expressens bokklubb, foto: Anna-Karin Nilsson
Expressens bokklubb, foto: Anna-Karin Nilsson

I den nya podden ”Expressens bokklubb” får du höra kulturredaktionen prata om böcker på det sätt de gör med sina vänner, utan filter och pekpinnar. Varje vecka dyker de ner i en aktuell bok för att hitta de roligaste och mest intressanta aspekterna av den.
– Jag har länge saknat en bokpodd där man märker att deltagarna faktiskt tycker att det är kul att läsa. Vi vill djupdyka i de bästa formuleringarna, konstigaste karaktärerna och roligaste scenerna med det engagemang som man önskar att ens egen bokklubb hade, säger Erik Högström, debattredaktör.

Oavsett om man är en inbiten bokmal eller bara vill hålla sig uppdaterad om de senaste snackisarna i litteraturvärlden fyller ”Expressens bokklubb” ett tomrum i poddvärlden.
– Samtal kring litteratur kan ofta få något vördnadsfullt eller mysigt över sig. Som att boken är helig. Men i verkliga livet får man ju samma känslor när man läser en bok som när man hör en låt eller ser en serie, säger Kristin Lundell, redaktör Expressen Kultur.

– Genom ”Expressens bokklubb” fördjupar vi och breddar vi vår litteraturbevakning. Vi vill visa att man kan prata om och lyfta litteratur på ett engagerande sätt, och satsa på ett litteratursamtal som är både initierat och underhållande, säger Valerie Kyeyune Backström, biträdande kulturchef.

Podden har premiär måndagen den 29 april, och kommer att släppas måndagar hela våren. Avsnitten går att lyssna på hos Expressen, Spotify, Podcaster och på plattformar där poddar finns.

Nyckelord

Kontakter

Valerie Kyeyune Backström, biträdande kulturchef, valerie.kyeyune@expressen.se

Om oss

Expressen är ett ledande mediehus med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi rapporterar dygnet runt i sajt, app och sociala medier. Expressen ger också ut en daglig nyhetstidning och en lång rad livsstilsmagasin.

Expressen

Gjörwellsgatan 30

Stockholm

www.expressen.se

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Expressen mediapartner till Svenska e-sportförbundet17.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Expressen har i flera år haft en dedikerad redaktion som bara jobbar med e-sport. Nu utvecklas satsningen i och med ett nytt avtal som gör Expressen till exklusiv mediapartner till Svenska e-sportförbundet. – E-sport är redan en av Sveriges största sporter, och intresset lär inte minska med åren. Vi är övertygade om att det här kan ge oss ännu större möjligheter att göra bra journalistik, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye