Expressen

Ny dokumentär om Paradise Hotel i Expressen Dok

Dela

Det är den mest hatade och mest älskade realityserien i vår tid.
Nu tar Expressens Fanny Svärd och Ellen Hammarskiöld med lyssnarna bakom kulisserna i ”Paradise Hotel” i en ny dokumentär från Expressen Dok.
I tvådelade ”Skandalen i paradiset” berättar de om hur tv-programmet blev en del av den svenska kulturen, om skandalen som nästan dödade formatet – och om realityseriens återkomst.

Expressen Dok, foto: Expressen
Expressen Dok, foto: Expressen

”Paradise Hotel” har både kallats skräp-tv och blivit en favoritsnackis i tv-soffor och chattgrupper. I det mexikanska lyxhuset har välkända namn som Samir Badran, Paow och prinsessan Sofia bott och festat.
Men när Expressen under våren 2021 avslöjade de misstänkta övergrepp som skett vid inspelningen av nya säsongen fick det stora konsekvenser.
”Paradise Hotel”-sändningarna ställdes in – och hela formatet omkullkastades.

I nya dokumentären ”Skandalen i Paradiset”, som programleds av realityälskaren och Expressen-profilen Fanny Svärd, berättar tidigare deltagare och personer i produktionen om allt som skett bakom kulisserna som tittarna inte fått se.
– En av personerna i produktionen vittnar om en värld där innehållet alltid kommer först och där det inte är uppskattat att prata om missförhållanden, säger reportern Ellen Hammarskiöld.
Expressen Dok-lyssnarna får bland annat höra om vad som gjorde det unika formatet till en tittarsuccé, om festerna och intrigerna, om hur produktionen kunde styra fyllenivån från kontrollrummet – och om skandalkvällen i Mexiko som slutade med anklagelser om sexuella övergrepp.
Första avsnittet ”Fester, intriger och sex” släpps i dag onsdagen den 8 maj på Expressen och alla plattformar där poddar finns. Andra avsnittet “Ett brott utreds” släpps på alla plattformar den 15 maj, men går att höra redan nu för alla som är inloggade på Expressens sajt eller app.

Nyckelord

Kontakter

Jakob Wagner, digital chef, Expressen, jakob.wagner@expressen.se
Karin Olsson, biträdande chefredaktör, karin.olsson@expressen.se

Bilder

Fanny Svärd, foto: Olle Sporrong
Fanny Svärd, foto: Olle Sporrong
Ladda ned bild
Ellen Hammarskiöld, foto: Olle Sporrong
Ellen Hammarskiöld, foto: Olle Sporrong
Ladda ned bild

Om oss

Expressen är ett ledande mediehus med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi rapporterar dygnet runt i sajt, app och sociala medier. Expressen ger också ut en daglig nyhetstidning och en lång rad livsstilsmagasin.

Expressen

Gjörwellsgatan 30

Stockholm

www.expressen.se

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Expressen mediapartner till Svenska e-sportförbundet17.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Expressen har i flera år haft en dedikerad redaktion som bara jobbar med e-sport. Nu utvecklas satsningen i och med ett nytt avtal som gör Expressen till exklusiv mediapartner till Svenska e-sportförbundet. – E-sport är redan en av Sveriges största sporter, och intresset lär inte minska med åren. Vi är övertygade om att det här kan ge oss ännu större möjligheter att göra bra journalistik, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye