Expressen

Expressen mediapartner till Svenska e-sportförbundet

Dela

Expressen har i flera år haft en dedikerad redaktion som bara jobbar med e-sport.
Nu utvecklas satsningen i och med ett nytt avtal som gör Expressen till exklusiv mediapartner till Svenska e-sportförbundet.
– E-sport är redan en av Sveriges största sporter, och intresset lär inte minska med åren. Vi är övertygade om att det här kan ge oss ännu större möjligheter att göra bra journalistik, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo.

Foto: Expressen
Foto: Expressen

I maj 2023 röstades e-sporten in i Riksidrottsförbundet som officiell medlem. Men sporten har under många år varit en av de snabbast växande och har utövats av tusentals svenska ungdomar.
Även för Expressens del har e-sporten varit en del av sportbevakningen i många år. I och med samarbetet med e-sportförbundet vill Expressen ta en ännu tydligare position som den redaktion som bäst bevakar e-sport.
– Vi vet att det finns hundratusentals, kanske fler, svenskar som brinner för e-sport i dag. Att bevaka den på samma initierade sätt som vi bevakar annan sport är bara logiskt. I och med att e-sporten nu är en officiell medlem av Riksidrottsförbundet lär inte intresset minska, och vi ser såklart fram emot att utveckla vår bevakning ännu mer de kommande åren, säger Sebastian Parkkila, som ansvarar för Expressens e-sportbevakning.

Fjärde största idrotten bland unga killar

Och nu tar Expressen alltså nästa steg i att bli en ännu tydligare destination för den som brinner för e-sport. Som exklusiv mediapartner till Svenska e-sportförbundet kommer Expressen dels att synas på landslagsdressen (Sverige vann så sent som 2023 VM-guld i counter strike) och få ännu större möjligheter att bevaka en av Sveriges snabbast växande sporter.
– E-sporten är en ung idrott som engagerar många unga utövare. E-sport är idag fjärde största idrotten bland unga killar och att e-sporten nu får en tydligare bevakning kommer att skapa ökad förståelse och ökat engagemang hos föräldrar. Vilket kommer leda till bättre förutsättningar för ökad organisering med fler föreningar, säger Chris Jonasson, generalsekreterare, Svenska E-sportförbundet
– Vi välkomnar Expressen som mediapartner och tillsammans kommer vi stärka förbundets rättigheter som e-sport-SM i Älmhult, Nordiska mästerskapet för damer, e-sportens dag, landslagets medverkan vid NM, EM och VM, säger Ola Stafhammar, affärsutvecklare, Svenska E-sportförbundet.
Expressens strategiska sportchef, Pontus Weinemo:
– Att inte ta e-sport på allvar är bara dumt. Några av Sveriges bästa idrottare i dag håller på med e-sport, och det vet publiken om.

Nyckelord

Kontakter

Redaktionella frågor:
Pontus Weinemo, strategisk sportchef Expressen
pontus.weinemo@expressen.se

Kommersiella frågor:
Oscar Molina, sport- och partneransvarig Bonnier News Sales
oscar.molina@bonniernews.se

Förbundsfrågor
Chris Jonasson, generalsekreterare, Svenska E-sportförbundet
Chris.Jonasson@svenskesport.se

Kommersiella frågor, e-sportförbundet:
Ola Stafhammar, affärsutvecklare, Svenska E-sportförbundet
ola.stafhammar@svenskesport.se

Om oss

Expressen är ett ledande mediehus med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi rapporterar dygnet runt i sajt, app och sociala medier. Expressen ger också ut en daglig nyhetstidning och en lång rad livsstilsmagasin.

Expressen

Gjörwellsgatan 30

Stockholm

www.expressen.se

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye