Expressen

Viktor Barth-Kron leder Duellen inför EU-valet

Dela

Expressen kickar i gång EU-valrörelsen med Duellen, som leds av tidningens politiska kommentator Viktor Barth-Kron.

Viktor Barth-Kron, foto: Anna-Karin Nilsson
Viktor Barth-Kron, foto: Anna-Karin Nilsson

Med start torsdag 2 maj kommer partiernas toppkandidater att mötas i fyra dueller i Expressens studio inför valet till Europaparlamentet den 9 juni.
– Frågan på allas läppar är förstås: Vad handlar det här valet om egentligen? Det hoppas jag att vi kan reda ut ihop med toppkandidaterna. Med ”bara” två åt gången finns det också utrymme för att borra lite djupare i ideologiska och sakpolitiska skiljelinjer. Det ska bli spännande, säger Viktor Barth-Kron.
Toppkandidaterna från de åtta partierna som är invalada i parlamentet i dag medverkar i Duellen, där två partier ställs mot varandra i varje duell. Premiären gästas av Alice Bah Kuhnke (MP) och Tomas Tobé (M).
– Valet till Europaparlamentet beskrivs ibland som krångligt och ointressant – det vill vi ändra på. EU-valet är ett personval i större utsträckning än riksdagsvalet, och de klassiska politiska motståndarna gäller inte här. Det kommer vi att spegla i Duellen, säger Filippa Rogvall, politikredaktör på Expressen.
Datumen som gäller är:
Torsdag 2 maj: Alice Bah Kuhnke (MP) – Tomas Tobé (M)
Måndag 6 maj: Alice Teodorescu Måwe (KD) – Karin Karlsbro (L)
Torsdag 16 maj: Jonas Sjöstedt (V) – Emma Wiesner (C)
Måndag 20 maj: Heléne Fritzon (S) – Charlie Weimers (SD)
Duellen sänds 20.00 på Expressens sajt och hela programmet kommer att finnas tillgängligt för tittning i efterhand.

Nyckelord

Kontakter

Filippa Rogvall, politikredaktör, filippa.rogvall@expressen.se

Om oss

Expressen är ett ledande mediehus med redaktioner i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi rapporterar dygnet runt i sajt, app och sociala medier. Expressen ger också ut en daglig nyhetstidning och en lång rad livsstilsmagasin.

Expressen

Gjörwellsgatan 30

Stockholm

www.expressen.se

Följ Expressen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Expressen

Expressen mediapartner till Svenska e-sportförbundet17.5.2024 15:00:00 CEST | Pressmeddelande

Expressen har i flera år haft en dedikerad redaktion som bara jobbar med e-sport. Nu utvecklas satsningen i och med ett nytt avtal som gör Expressen till exklusiv mediapartner till Svenska e-sportförbundet. – E-sport är redan en av Sveriges största sporter, och intresset lär inte minska med åren. Vi är övertygade om att det här kan ge oss ännu större möjligheter att göra bra journalistik, säger Expressens strategiska sportchef Pontus Weinemo.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye