Navet AB

Fall i hotellbyggandet

Dela

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige

Det ser mörkt ut för hotellbyggandet i Sverige, menar affärskonsulterna Navet i sin kommande konjunkturrapport. Under första halvåret i år låg de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på en nivå som var nästan 30 procent lägre än vid samma period 2021. Det kan finnas flera faktorer bakom den låga investeringsnivån. Risken för cementbrist, höga materialpriser, lågkonjunktur och stigande räntor är faktorer som kan leda till ökad försiktighet. Om vi går in i en period av svag tillväxt i kombination med höga kostnader för drivmedel, energi och livsmedel, är det också en tydlig risk för att resebranschen återigen drabbas, vilket kan bli ett hårt slag då många fortfarande slickar såren efter pandemin.

Källa: Navet AB

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Navet AB
Navet AB
Järnvägsgatan 11
252 24 Helsingborg

042-16 90 30https://www.navet.se/

Navets affärskonsulter samskapar värden med sina kunder och utvecklar människor, företag och moderna affärssystem för bättre affärer.

Vi skapar strategiska insikter för unik kunskap och konkurrensfördelar, vi genomför förändringar och transaktioner för högre värdering och med djup verksamhets- och affärssystemkunskap hjälper vi våra kunder att nå sina mål.

Följ Navet AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Navet AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum