Örnsköldsviks Kommun

Familjecentral startar i Örnsköldsvik i höst

Dela

Under hösten 2018 startar en familjecentral med bland annat förskola och öppen förskola, mödravårdscentral och barnavårdscentral på Fröjastigen 1 i Örnsköldsvik. Samlokaliseringen är ett resultat av ett samarbete mellan Region Västernorrland och Örnsköldsviks kommun.

Nytt utskick efter korrigerat gatunummer:

Under hösten 2018 kommer en familjecentral att starta på Fröjastigen 1 i Örnsköldsvik.
En familjecentral är en gemensam samlokalisering av verksamheterna öppen förskola, mödravårdscentral, barnavårdscentral, social stöd, nattomsorg och förskola. Denna samlokalisering är möjlig genom ett samarbete mellan Region Västernorrland och Örnsköldsviks Kommun.

- Detta är mycket bra för Regionen. Vi har flera familjecentraler i länet och tidiga insatser där vi kan möta föräldrars behov kan inte underskattas, säger Andreas Sjölander (S), ordförande i Region Västernorrlands folkhälso-, primärvårds- och tandvårdsnämnd.

- Glädjande för vår kommun att vi nu efter mycket hårt arbete äntligen kan presentera denna lösning för kommuninvånarna, säger Per Nylén (S), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande. Denna familjecentral blir viktig i vårt fortsatta arbete om en sammanhållen familjestödskedja.

Den planerade starten för familjecentralen blir i slutet av augusti 2018 och innan sista oktober ska även alla fyra förskoleavdelningar ha samlokalisterats på övre plan i fastigheten. Denna lösning med att Regionen samlokaliserar sina sjuksköterskor och barnmorskor i en kommunal lokal är nyskapande och genomförs som en pilot som ska testas under två år för att sedan utvärderas.

- Bra att vi har kunnat hitta denna lösning på Fröjastigen tillsammans med kommunen. Nu testar vi denna pilot under två år, utvecklar vår samverkan och ser lösningar, säger Anna -Lena Lundberg, primärvårdsdirektör Region Västernorrland.

- Det har varit ett fruktsamt samarbete hela tiden under en stor tidspress på slutet, så jag vill ge en stor eloge till alla inblandade, utrycker Magnus Haglund, kommundirektör Örnsköldsviks Kommun.

Ytterligare information:
Magnus Haglund, kommundirektör vid Örnsköldsviks kommun. 072-506 21 68
Anna-Lena Lundberg, primärvårdsdirektör vid Region Västernorrland. 070-258 82 00

Nyckelord

Kontakter

Anna-Lena Lundberg, primärvårdsdirektör vid Region Västernorrland. 070-258 82 00

Bilder

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum