Sverige för UNHCR

Familjen Schörlings stiftelse donerar 100 miljoner kronor i humanitärt stöd till Ukraina.

Dela

Familjen Schörlings stiftelse stödjer Röda Korsets och FN:s flyktingorgan UNHCRs arbete för att hjälpa människor i nöd till följd av den väpnade konflikten i Ukraina. Organisationerna kommer erhålla 50 miljoner kronor vardera.

De akuta humanitära behoven till följd av konflikten i Ukraina är oändliga. Liksom resten av världen försöker vi hitta sätt hur vi kan hjälpa till för att göra skillnad för de drabbade av konflikten. Med vår gåva hoppas vi kunna bidra till att göra skillnad för dem som flyr undan kriget och för dem som är kvar i de krigsdrabbade områdena.

Kontakter

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

 

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Sveriges första livesända podd-lopp samlar in pengar till Ukraina25.4.2022 14:58:34 CEST | Pressmeddelande

Den 26 april klockan 17.00 går startskottet för Sveriges första livesända podd-lopp ”En halvtimme för Ukraina”. Här kan vem som helst delta, på valfri plats och på valfritt sätt. Gå, springa, cykla eller dansa. Själv eller tillsammans med andra. Loppet pågår livesänt i deltagarnas lurar. Genom så kallad AR, förstärkt verklighet, bjuds deltagarna på en uppvärmning, en gemensam masstart och får passera virtuella hejaklackar. Allt detta medan en livesändning pågår i studion med gäster och artister. Efter en halvtimme går alla i mål samtidigt – till ljudet av en jublande folkmassa.

Pluggannonser till stöd för UNHCR:s akutinsatser i Ukraina1.3.2022 15:14:20 CET | Pressmeddelande

Krisen i Ukraina är akut och blir värre för varje timme som går. Läget är desperat och många av de hundratusentals barn och familjer som lämnat sina hem är extremt utsatta. UNHCR, FN:s flyktingorgan, är på plats och leder arbetet med att ge skydd och nödhjälp. Just nu skalas insatserna i Ukraina och närliggande länder upp för att kunna hjälpa alla som tvingas fly. Behoven är enorma och mer pengar behövs. Genom att sprida våra annonser för akutinsamlingen till Ukraina gör ni en viktig insats. Annonsmaterialet finns att ladda ner på: https://sverigeforunhcr.se/press För digital annonsering, vänligen länka till landningssida: https://sverigeforunhcr.adoveo.com/start/TVRoaFpHOTJaVzg9/?location=link1 Stort tack för ert stöd! För mer info eller hjälp med materialet, vänligen kontakta: Ulrika Belin 0739-14 70 39 ulrika.belin@sverigeforunhcr.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum