Solna Stad

Fem nya kvarter i populära Järvastaden

Dela

I Järvastaden planeras för mellan 800 till 900 nya lägenheter, verksamheter, förskola och anslutande park. Förslaget ska nu ut på granskning innan detaljplanen beslutas.

Fem nya kvarter med omkring 800 - 900 lägenheter, en stor förskola i två våningar samt en park i anslutning – det är huvuddragen i planförslaget för kvarteret Linnean i Järvastaden. Efter samråd tidigare i år har antalet bostäder ökat med ytterligare hundra lägenheter. Förslaget ska nu ut på granskning, vilket är sista stadiet innan detaljplanen står klar.

– Detta är ett naturligt nästa steg i utbyggnaden av Järvastaden. Kvartersstrukturen i kombination med den park som ligger i anslutning förstärker intrycket av stad i harmoni med naturen, säger Torsten Svenonius, ordförande i byggnadsnämnden, Solna stad.

Tolvtusen solnabor

Planområdet gränsar till kvarteret Pyrolan samt korsningen med Fridensborgsvägen och Raoul Wallenbergskolan. Öster om de nya kvarteren ligger kvarteret Grankällan, där 150 nya bostäder i form av radhus och kedjehus håller på att byggas. När alla planer för området är genomförda kommer Järvastaden att vara hem åt cirka tolvtusen solnabor.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Bild: White arkitekter
Bild: White arkitekter
Ladda ned bild
Bild: White arkitekter
Bild: White arkitekter
Ladda ned bild
Bild: White arkitekter
Bild: White arkitekter
Ladda ned bild

Länkar

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum