Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF)

Finland och Sverige siktar på fler samarbeten

Dela

Samarbetet mellan försvarsföretag i Finland och Sverige har ökat kraftigt under de senare åren, inte minst samverkar alltfler underleverantörer. Detta märks även i ägarskap och förvärv mellan företag i de två grannländerna.

Den 29 september genomförs en försvarsmarknadsdag på finska ambassaden i Stockholm där de svenska och finska försvarsmakternas framtida behov står i fokus. Syftet med dagen är att främja ökat samarbete mellan länderna och dess företag. Det är även av betydelse att identifiera hur EU:s satsningar inom området kan användas, inte minst inom ramen för vårt nordiska samarbete. Bland talarna ser vi Finlands försvarsminister Antti Kaikkonen och Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist.

- Det säkerhetspolitiska läget gör att det för Finland blir allt mer viktigt att försörja sin förmåga med kompetens och teknik från pålitliga partners i andra länder. Företag i Sverige är därför naturliga samarbetspartners, konstaterar Robert Limmergård generalsekreterare på Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF).

Försvarsmarknadsdagen arrangeras av SOFF tillsammans med Association of Finnish Defence and Aerospace Industries (AFDA).

Läs mer om Finlands strategi.

Nyckelord

Kontakter

Om

Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF)
Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF)
Storgatan 5
114 44 Stockholm

08-782 08 50https://soff.se/

Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF) är en branschorganisation för företag inom säkerhets- och försvarsområdet med verksamhet i Sverige. Organisationens syfte är att ur ett branschperspektiv arbeta för att i Sverige verksam industri skall få så bra förutsättningar som möjligt att verka framgångsrikt.