Stångåstaden

Fler kan ladda elbilen med nya laddkluster

Dela

En ökad efterfrågan på parkeringsplatser med laddmöjlighet tillsammans med en önskan om att gynna ett hållbart resande, har gjort att Stångåstaden tillsammans med Tekniska verken har skapat två så kallade laddkluster i Linköping. Att bygga laddkluster, med flera laddplatser samlade på ett och samma ställe, är en del i en ny strategi för att kunna erbjuda framför allt Stångåstadens hyresgäster utökade möjligheter att ladda sina elbilar. Visar sig satsningen framgångsrik kan Linköping få fler laddkluster framöver.

Ett av Stångåstadens nya laddkluster i Berga med totalt 12 parkeringsplatser med laddmöjlighet. Foto: Stångåstaden
Ett av Stångåstadens nya laddkluster i Berga med totalt 12 parkeringsplatser med laddmöjlighet. Foto: Stångåstaden

Laddklustren finns i Vasastaden (Norgegatan) och i Berga (Knektgatan) och vid varje laddkluster finns tolv parkeringsplatser. Ett antal platser kommer vara fasta parkeringsplatser som hyrs av Stångåstadens hyresgäster medan några platser kommer fungera som besöksplatser.

-          Att vi nu väljer att bygga så kallade laddkluster beror på att vi ser en ökande efterfrågan på laddplatser från våra hyresgäster och att vi vill gynna ett hållbart resande. I vårt hållbarhetsarbete arbetar vi inte enbart för att minska miljö- och klimatpåverkan inom vår egen verksamhet utan även för att ge goda förutsättningar för våra hyresgäster att kunna göra hållbara val. Att ha laddmöjlighet i närheten av hemmet är för många en förutsättning för att elbilen ska vara ett alternativ. Därför vill vi göra vad vi kan för att underlätta för de hyresgäster som har eller funderar på att skaffa elbil, säger Per Lundqvist, teknikutvecklare på Stångåstaden.

Stångåstaden har sedan tidigare erbjudit sina hyresgäster att komplettera sin befintliga parkeringsplats med en laddstolpe i de fall det varit möjligt. Detta erbjudande kommer fortsätta finnas kvar men nu satsar Stångåstaden alltså även på laddkluster som är ett mer kostnadseffektivt sätt att kunna erbjuda fler hyresgäster parkeringsplats med laddmöjlighet. Arbetet med att ta fram laddklustren har skett i samarbete mellan Stångåstaden och Tekniska verken.

-          Vi är glada över att Stångåstaden valt att använda vår laddlösning från Tekniska verken/Mer. Vi har haft ett jättefint samarbete i planeringen och genomförandet, så resultatet har blivit riktigt bra. Det känns också roligt att Tekniska verken nu medverkar till att Stångåstadens hyresgäster får möjlighet att köpa och ladda en elbil, vilket bidrar till vår vision att bygga världens mest resurseffektiva region, med minskad miljöpåverkan i Linköping, säger Mikael Blom, Key Account Manager på Tekniska verken.

*Mer är en Europeisk laddkoncern, beståendes av flera e-mobilitetsföretag i Europa, och ägs av Statkraft. Mer Sweden AB, tidigare Bee Charging Solutions och Grön Kontakt AB, utgör Mer-koncernens svenska organisation.   Mer Sweden AB ägs av Statkraft, Jämtkraft, Tekniska verken och Öresundskraft.

Nyckelord

Kontakter

Per Lundqvist, Teknikutvecklare, Stångåstaden, telefon 013-208634, per.lundqvist@stangastaden.se

Mikael Blom, Key Account Manager, Tekniska verken i Linköping, 013-20 81 84
mikael.blom@tekniskaverken.se

Bilder

Ett av Stångåstadens nya laddkluster i Berga med totalt 12 parkeringsplatser med laddmöjlighet. Foto: Stångåstaden
Ett av Stångåstadens nya laddkluster i Berga med totalt 12 parkeringsplatser med laddmöjlighet. Foto: Stångåstaden
Ladda ned bild

Om

Stångåstaden
Stångåstaden
Box 3300
580 03 Linköping

013-20 85 00http://www.stangastaden.se

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 600 lägenheter, 4 200 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter. 

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Konst gör våra bostadsområden bättre27.8.2021 13:26:00 CEST | Blogginlägg

Att få njuta av konst är en mänsklig rättighet. Det framhåller FN i artikel 27 i sin allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna ”Var och en har rätt att fritt delta i samhällets kulturella liv, att njuta av konst samt att få ta del av vetenskapens framsteg och dess förmåner.” Här har vi som fastighetsägare en viktig roll. Genom att tillföra konstnärliga inslag i våra bostadsområden så gör vi konsten tillgänglig för alla.

Säg hej till gorillan i kvarteret Eddan26.8.2021 09:38:51 CEST | Pressmeddelande

När Stångåstaden genomför ett bostadsprojekt är det inte bara själva husen som kräver noggrann planering och mycket arbete. Det gäller även innergårdar och andra utemiljöer. På innergården i kvarteret Eddan, mellan Drottninggatan och Trädgårdsgatan invigdes igår skulpturen ”Mänskligt möte.”. En sittbänk i brons där du kan slå dig ner en stund hos en gorilla. Konstnärerna bakom verket är Torsten och Anna Molander.

Byggagendan med 17 förslag för ökat byggande7.7.2021 09:58:48 CEST | Blogginlägg

Bostadsbristen är fortfarande ett stort problem. Det är inte bara ett storstadsfenomen utan finns i väldigt många av landets kommuner. Bostäder är en grundförutsättning för att städer ska kunna växa, attrahera nya invånare, klara kompetensförsörjningen och skapa tillväxt. Vi står inför en mängd utmaningar i branschen. Vi behöver bygga mer för att klara bostadsförsörjningen och samtidigt hantera kostnadsutvecklingen, snabba upp processerna kring byggande och bidra till klimatomställningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum