BranäsgruppenBranäsgruppen

Flera nyheter i Branäs till sommarpremiären: "Ett ordentligt lyft"

Dela
Branäs öppnar upp för cykling 23 juni och inför sommarsäsongen lanserar den värmländska anläggningen en rad nyheter. Bland annat så byggs en lekplats, den gröna leden Solsvängen byggs om och flera leder uppdateras med nya spångar, velodromer och broar.

23 juni, lagom till midsommar, öppnar Branäs upp för årets cykelsäsong och håller därefter öppet dagligen hela sommaren fram till och med 13 augusti.

Nyheter inför sommaren

Till sommaren har den gröna leden Solsvängen utvecklats och byggts om från grunden för att bli den perfekta leden för barn och familjer.

– Vi har lagt stora resurser på att göra Solsvängen roligare med svängar, hopp och gupp, vilket kommer ge mer flow. Den leden får sig ett ordentligt lyft, säger Patrik Buhrkall-Nilsson, sportchef Branäsgruppen.

Barnen får också en helt ny lekplats på Soltorget vilket sannolikt kommer underlätta vistelsen för många barnfamiljer.

I övrigt så har flera cykelleder uppdaterats med nya spångar, velodromer och broar, vilket kommer resultera i roligare cykling när säsongen drar igång.

– Vi kommer också lägga krut på att förbättra vår cross country-led som i perioder varit väldigt blöt och svår att cykla. Vi fyller bland annat på med sten, grus och spångar vilket kommer göra cyklingen enklare och behagligare, berättar Patrik Buhrkall-Nilsson.

Uppdaterad cykeluthyrning

Branäs fyller också på cykeluthyrningen med hela 42 nya cyklar för att möta behovet av att hyra cykel på plats i anläggningen. Totalt finns nu 118 cyklar av olika modeller och storlekar från Scott och Giant för uthyrning, dessutom finns också 12 balanscyklar för de allra minsta.

Förutom cyklar går det också att hyra skyddsutrustning såsom hjälm, knä- och armbågsskydd. Nytt till sommaren är att det också kommer finnas cykelhandskar till uthyrning. 

– Det går utmärkt att hyra en komplett cykelutrustning i Branäs och har du egen cykel och får problem så finns också en verkstad där vi utför enklare reparationer och service, förklarar Victoria Larsson, affärsområdeschef handel och hyra på Branäsgruppen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Branäsgruppen
Branäsgruppen
Drottninggatan 40
65225 Karlstad

054-13 26 00

Branäsgruppen är Sveriges största privatägda skidkoncern och ägare till skidanläggningarna Branäs och Kungsberget.

https://www.branas.se/ 

https://www.kungsberget.se/ 

Följ Branäsgruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Branäsgruppen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum