Norrköpings kommun

Flera priser till Norrköpingsfilmer på Guldbaggegalan

Dela

Av de fem filmer som under måndagskvällen tävlade om att vinna Guldbaggen för bästa film 2018 så spelades två in i Norrköping, ”Den blomstertid nu kommer” och ”Goliat”. Priset för bästa film gick istället till ”Gräns” men trots det gick inte Norrköpingsfilmerna lottlösa från galan, tillsammans kammade de hem fem priser.

Totalt var ”Den blomstertid nu kommer” och ”Goliat” nominerade till tio guldbaggar. Båda filmerna är inspelade i Norrköping och efter att priserna under måndagskvällen delats ut vid Guldbaggegalan i Stockholm stod det klart att Goliat skrapade ihop fyra baggar. Filmen prisades för bästa manus, bästa manliga huvudroll,  bästa klippning och för bästa originalmusik. Dessutom prisades Norrköpingskollektivet Crazy Pictures, som står bakom ”Den blomstertid nu kommer”, som årets nykomling.

 ­Det är ju helt fantastiskt att två av årets bästa filmer är inspelade i Norrköping. Vi är oerhört stolta över att genom Norrköpings filmfond  kunnat vara med och stötta två så framgångsrika filmer. Det är verkligen kul, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernqvist (S).

Det här är verkligen jätteroligt. Vi märker att intresset för Norrköping som filmstad växer och de här framgångarna bidrar naturligtvis till att förstärka det intresset, säger Johan Karlsson, enhetschef på Cnema.

Och det fortsätter att spelas in film i Norrköping. Inspelningarna av nya ”Jönssonligan” pågår och Maj Wechselmanns film Moa Martinson, ” Landsmodern” har premiär under februari. Även Maja Borgs internationella dokumentärfilmsproduktion Passion förväntas bli klar under 2019.

Johan Karlsson
Titel: enhetschef, Cnema
Telefon: 070-813 99 79

Lars Stjernkvist (S)
Titel: kommunstyrelsens ordförande
Telefon: 070-527 26 27

__________________________________________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Årets utdelning av stipendier och utmärkelser inom kultur och idrott15.8.2019 08:00:00 CESTPressinbjudan

Sju stipendier kommer att delas ut till personer och föreningar som utmärkt sig inom idrott- och kulturlivet i Norrköping i år. Samtidigt delas även utmärkelser till årets värdefulla idrottsförening och idrottsledare ut. Det är första gången stipendierna och utmärkelserna delas ut samtidigt och det sker under högtidliga former i samband med Norrköpings symfoniorkesters konsert med Rickard Söderberg på stora scenen i Vasaparken.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum