Norrköpings kommun

Följ med på digital invigning i Kaktusparken

Dela

I år förändras kaktusparkens invigning. På grund av coronapandemin sker invigningen digitalt den 18 juni.

Digitala besökare får möjlighet att kika på kaktusplanteringen i Carl Johan park genom drönarbilder sammansatta i en film. I filmen håller även vinnaren Norrköpings skidklubb ett kort tal.
– Det är en annorlunda vår för oss alla detta år. Men vi vill ändå hålla fast vid traditionen om en invigning och visa upp vår vackra park. Drönarbilderna ger en fantastisk vy över kaktusplanteringen och Norrköpings skidklubb kommer att hålla tal, säger Karin Jonsson, ordförande i tekniska nämnden.

Norrköpings skidklubb har i år fått äran att dekorera kaktusplanteringen i Carl Johan park i år. Skidklubben firar 125 år och har genom sina över hundra år kommit att betyda mycket för Norrköping.
– Vi har dekorerat med cirka 25 000 växter i planteringen, bland annat kaktusar och suckulenter, säger Karin Johansson, park- och trädgårdsarbetare, Norrköpings kommun.

Filmen kommer att publiceras Norrköpings kommun webbsida och facebooksida den 18 juni.

I Hörsalsparkens kaktusplantering syns i år Norrköpings musikklasser och Synskadades vänner Norrköping. 

Kontakt:
Karin Johansson
Titel: park- och trädgårdsarbetare, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 77 40

Karin Jonsson
Titel: tekniska nämndens ordförande
Telefon: 011-15 11 84

________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Bilder

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan: Lokala företag i Norrköping får möjlighet till stöd29.6.2020 08:00:00 CESTPressmeddelande

Nu bjuder kommunala bolaget Norrköping Science Park in till ett antal träffar på Coffice där lokala företag får möjlighet att presentera sina idéer för företag som är redo att investera i och stötta Norrköpingsföretag. Vid den första träffen har tre företag möjlighet att ”pitcha” för nystartade investeringskonsortiet Norcopius AB, en Norrköpingsbaserad gruppering som avser främja lokal tillväxt i samarbete med näringsliv och kommun. Träffarna är en del i arbetet med att stötta det lokala näringslivet under den pågående corona-pandemin. Media bjuds in för att lyssna på de tre korta pitcharna samt presentationen av Norcopius AB. Datum: tisdag 30 juni. Tid: klockan 8:15 Plats: Coffice i Strykbrädan (Industrilandskapet) Här kan du läsa mer om Coffice Kontakt: Pontus Lindblom Titel: VD Norrköping Science Park Telefon: 070-667 27 40 Martin Gyllix Titel: VD Norcopius Telefon: 070-203 11 11 ___________________________________________________ Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör Telefo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum