Göteborg & Co AB

Fönsterpoesi live från Lagerhuset

Dela

Jörgen Lind, Segal Mohamed och Karin Brygger är tre av de poeter som kommer att dyka upp i ett fönster på Lagerhuset under hösten, med start den 16 oktober på lunchtid. Arrangemanget som sker kl.12.30 på fredagar är ett lekfullt sätt att förankra och sprida information om stadens ansökan om att bli en av Unescos litteraturstäder. Näringslivsgruppen Göteborg & Co är en av huvudpartners till Fönsterpoesi.

Tre fredagar i rad kl.12.30, med start 16 oktober kommer vi att kunna njuta av poesi och musik framförd från ett av Lagerhusets fönster. Två poeter per tillfälle tillsammans med ett musikinslag. För den som inte har möjlighet att lyssna på plats streamas det hela via Facebook. Det går även att se och lyssna där i efterhand.

− Evenemangen tjänar flera syften. De ger ett konkret fönster in i Göteborgs mångfasetterade litteraturvärld och lyfter fram scenpoesins och det skrivna ordets kraft. De riktar blickarna mot Lagerhuset som en mötesplats för litteraturintresserade och de ger också publik, poeter och musiker en chans att mötas på ett covidsäkert sätt, säger Kristin Bjarnadottir, ordförande Författarcentrum Väst.

Idén till fönsterpoesin, som kommer att få en uppföljning under våren, är sprungen ur samarbetet kring stadens ansökan om att bli en del av Unescos nätverk av litteraturstäder. Poeterna får tillsammans med de musiker som deltar symbolisera stadens litterära samverkan och scenverksamhet, både professionellt och på gräsrotsnivå.

Program oktober:

  • Fredag 16 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Jörgen Lind och Segal Mohammed, musiker Åsa Gustafsson (munspel)
  • Fredag 23 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Oliver Cruz Rankovic och Karin Brygger, musiker Lisen Rylander Löve (saxofon)
  • Fredag 30 oktober 12.30–ca 12.50: Poeterna Mauritz Tistelö och Yasmin Omar, musiker Paxo (beatbox)

Fönsterpoesin är ett samarbete mellan Författarcentrum Väst, Kulturförvaltningen Göteborgs Stad (Frilagret, Kulturstrategisk avd., Stadsbiblioteket), Näringslivsgruppen på Göteborg & Co, ABF, Folkets hus och Göteborgs Litteraturhus.

Kontakt och mer information:

Författarcentrum Väst:

Näringslivsgruppen på Göteborg & Co är en plattform för samverkan mellan näringsliv, organisationer, kommuner och akademi som verkar för att stärka och utveckla Göteborgs konkurrens- och attraktionskraft. Genom initiativ och projekt stimulerar Näringslivsgruppen till långsiktig kompetensförsörjning och inkludering för att bidra till en attraktiv, levande och hållbar storstadsregion.

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum