Svenska Ishockeyförbundet

Förbundskaptener för Juniorkronorna och Damkronorna inför säsongen 2022/2023 är tillsatta

Dela

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har gjort klart med förbundskaptener för Damkronorna och Team 20/Juniorkronorna inför säsongen 2022/2023.

Efter sex säsonger som förbundskapten för Team 20/Juniorkronorna går Tomas Monténs kontrakt ut efter säsongen 2021/2022. Idag kan vi meddela att Magnus Hävelid kommer att tillträda rollen som Förbundskapten för Team 20/Juniorkronorna från och med säsongen 2022/2023. Magnus är idag Förbundskapten för Team 18/Småkronorna.

- Först och främst vill jag tacka för förtroendet under mina sex säsonger som Förbundskapten – det finaste jobb man kan ha. Mitt absoluta fokus just nu ligger på den kommande säsongen och JVM i Edmonton. Det har varit roliga och häftiga år där det tyvärr bara blev fem fysiska JVM på grund av covid-19, men jag njuter varje dag på jobbet och nu ser vi fram emot att avsluta med ett guld i Edmonton 2022, säger Tomas Montén.

- Jag känner mig glad, inspirerad och ödmjuk inför uppdraget och tackar förbundet för förtroendet. Svensk ishockey och juniorishockey engagerar och berör många människor och det ska vi fortsätta göra. Just nu ligger dock mitt fulla fokus på Team 18 och säsongen vi har framför oss med lägersamling i Enköping som start i juli, säger Magnus Hävelid.

Svenska Ishockeyförbundets styrelse har valt att förlänga kontraktet med Ulf Lundberg som Förbundskapten för Damkronorna till 2023/2024.

- För mig var det ett relativt enkelt beslut att förlänga, nu när frågan kom. Det är även fortsatt ett stenhårt jobb som väntar, men vi har trots pandemin skaffat oss en väldigt bra start på den nya resan. Jag ser en enormt stor utvecklingspotential i svensk flick- och damhockey och längtar efter de kommande utmaningarna med Damkronorna, säger Ulf Lundberg.

- I dagsläget ligger mitt, Tomas och kansliets fulla fokus på förberedelserna inför JVM i Kanada 2022 och att ge laget bästa möjliga förutsättningar för att genomföra ett bra mästerskap och en bra säsong. Men i och med att Tomas Monténs kontrakt går ut efter nästa säsong har vi gjort klart med en ersättare. Både Tomas och Magnus är bra ambassadörer för svensk ishockey och kommer att lägga sitt fulla fokus på sina respektive lag under kommande säsong. Det känns också glädjande att vi kan förlänga Ulf Lundbergs kontrakt, både utifrån den långsiktiga satsningen vi gör på Damkronorna samt det driv och den nyfikenhet Uffe visar i sin roll, säger Olof Östblom, Tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Svenska Ishockeyförbundet
Svenska Ishockeyförbundet
Tjurhornsgränd 6, 3 tr, Box 5204
121 16 Johanneshov

08-449 04 00http://www.swehockey.se

Svensk Ishockey – tillsammans tar vi ansvar och skapar passion, framgång och glädje i vardagen. Svenska Ishockeyförbundet bildades den 17 november 1922. Medlem i Sveriges Riksidrottsförbund sedan starten och i Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) sedan 1920. Vi är en av de mest framgångsrika idrotterna i Sverige och en av de mest framgångsrika inom vår idrott i världen. Det ska vi fortsätta att vara. Svensk Ishockey ska också vara en samlande kraft och bidra till att bygga vårt framtida samhälle.

Svenska Ishockeyförbundet är ett av Sveriges största idrottsförbund med 392 föreningar i 22 distrikt och drygt 68 000 spelare och domare. 2 301 ishockeylag samsas i 363 ishallar runt om i landet.

Om Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelanden 
Den som vill ändra, lägga till eller ta bort E-postmottagare meddelar detta till info@swehockey.se

Följ Svenska Ishockeyförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Ishockeyförbundet

Ishockeyns förbudsmöte avslutat: Anders Larsson omvald som ordförande och nya ekonomiska licenskrav införs11.6.2021 12:25:37 CEST | Pressmeddelande

Idag fredag den 11 juni genomfördes Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte digitalt. Anders Larsson omvaldes till ordförande och förbundsmötet beslutade att införa nya ekonomiska licenskrav för spel i SDHL, SHL, Hockeyallsvenskan och Hockeyettan. I övrigt beslutades att införa nationella principer för optimerad spelarutveckling i hela landet. Förbundet redovisade också ett ekonomiskt resultat i balans över den senaste tvåårsperioden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum