Region Örebro län

Företag får chans till fem timmars gratis rådgivning

Dela

I dag lanserar Region Örebro län webbsidan timbanken.se där småföretag kan få hjälp med affärsutveckling i olika former. Anledningen är enkel: Region Örebro län vill stötta företagen, stärka företagsamheten och bidra till en stark konkurrenskraft hos länets näringsliv.

Timbankens logotyp
Timbankens logotyp

Timbanken.se är ett initiativ som ursprungligen startades av Region Halland och som flera regioner tittar nyfiket på. Region Örebro län är en av de snabbaste aktörerna på initiativet och nu lanserar Region Örebro län tillsammans med länets kommuner sin egen version av timbanken.se. Timbanken kompletterar det nuvarande företagsfrämjande systemet och ska fylla aktuella behov hos mindre företag. En viktig målgrupp är kvinnor som driver företag.

– Under förvaltningen Regional utveckling arbetar vi mycket med att stärka näringslivet i olika former. Vårt uppdrag är att vara en bra miljö för entreprenörskap och näringslivsutveckling. Nya företag skapar konkurrens, förnyelse av näringslivet och bidrar till ökad sysselsättning. Med timbanken tar vi ytterligare ett steg i rätt riktning, säger Irén Lejegren (S), regionråd vid Region Örebro län.

Kvalificerade konsulter

I dagsläget erbjuder Timbanken gratis affärsutveckling av kvalificerade konsulter och specialister inom fem affärsområden och det finns tydliga krav på vad företagare får hjälp med. 

– Utbudet bygger på de behov som vi vet företag i länet har. Affärsplan, affärsstrategi och affärsutveckling, ekonomi, avtal och juridik, marknad, sälj, sociala medier och varumärkesarbete, digitalisering och IT, ledning, organisationsutveckling och HR är områden där vi erbjuder hjälp, säger Johan Södergren, utvecklingsledare vid Region Örebro län.

Rådgivning

– Timbanken innebär att du får rådgivning av en expert och inte att du kan få praktisk hjälp med att bygga en hemsida, göra en färdig marknadsplan eller en deklaration, säger Johan Södergren.

På Timbanken finns även Timbankskompassen som är en vägvisare för företag som vill ha hjälp men kanske är lite osäkra inom vilket område. Då kan man göra ett litet självtest och sedan ger resultatet vägvisning inom vilket område som man kan få hjälp.

Finansieras av Tillväxtverket

Timbankens affärsrådgivningstimmar gäller alla småföretagare eller de företagare som står i startgroparna och ska starta företag i någon av kommunerna Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Laxå, Lekeberg, Lindesberg, Ljusnarsberg, Karlskoga, Kumla, Nora eller Örebro.

Timbanken drivs av Region Örebro län med finansiering från Tillväxtverket. På sikt är tanken att kommunerna tillsammans med Region Örebro län själva ska driva konceptet.

Kontakt

För mer information, kontakta
Johan Södergren, utvecklingsledare på förvaltningen Regional utveckling, Region Örebro län
Telefon: 019-602 63 72
E-post: johan.sodergren@regionorebrolan.se

Nyckelord

Kontakter

Johan Södergren, utvecklingsledare på förvaltningen Regional utveckling, Region Örebro län
Telefon: 019-602 63 72
E-post: johan.sodergren@regionorebrolan.se

Bilder

Timbankens logotyp
Timbankens logotyp
Ladda ned bild

Länkar

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum