Jönköpings kommun

Förslag: Så kan Jönköpings kommuns mindre tätorter och landsbygd utvecklas

Dela
Nu är förslaget på ny översiktsplan för Jönköpings kommuns mindre tätorter och landsbygd ute på samråd. Förslaget visar kommunens ambitioner för en hållbar samhällsutveckling. Den 1 april-31 maj finns möjlighet att tycka till om förslaget.

I februari i år antogs en ny översiktsplan för centrala tätorten i Jönköpings kommun. Den andra delen i kommunens arbete med ny översiktsplanen omfattar resterande tätorter och omkringliggande landsbygd.

Hur kan kommunens mindre tätorter växa hållbart? Vad för utveckling ska ske på landsbygden? Vad ska vi bevara och vad ska vi utveckla? Nu har Jönköpings kommun tagit fram ett förslag på översiktsplan för kommunens mindre tätorter och landsbygden.

- De medborgardialoger som hölls inför framtagandet av förslaget engagerade många människor och nu finns ytterligare en möjlighet att tycka till och påverka. Dialogen med boende, näringsliv och civilsamhälle är viktig för att vi ska få till en så bra plan som möjligt inom varje område. Alla våra mindre tätorter är unika och utbyggnadsstrategin ska anamma de förutsättningar och styrkor som finns inom varje område. Vi ser nu fram emot många synpunkter under hela samrådstiden, säger Joakim Dahlström, oppositionsråd i Jönköpings kommun.

Samrådsmöten hålls i april och maj

I april och maj bjuder kommunen in till samrådsmöten i sex orter. Här presenteras förslaget och det finns möjlighet att ställa frågor om det till politiker och tjänstemän. Varje möte inleds med en presentation av förslaget, följt av tid för frågor från cirka kl. 18.30. Det går bra att delta hela eller del av mötet. Samrådsmötena hålls följande datum och tider:

Bottnaryd: 12 april kl. 18-20 i Allianskyrkan i Bottnaryd
Lekeryd:18 april kl. 18-20 i Pingstkyrkan i Lekeryd
Gränna: 27 april kl. 18-20 i Ribbasalen, Ribbaskolan i Gränna
Visingsö: 9 maj kl. 18-20 på Wisingsö Hotell & Konferens på Visingsö
Skärstad: 11 maj kl. 18-20 i Allianskyrkan i Skärstad
Tenhult: 15 maj i Allianskyrkan i Tenhult

– Det ska bli riktigt roligt att komma ut och berätta om förslaget. Alla har möjlighet att lämna synpunkter på det, det kommer vi politiker göra och jag hoppas att du som vill påverka kommunens utveckling gör det också, säger Mona Forsberg, kommunalråd i Jönköpings kommun.

Synpunkter på förslaget till ny översiktsplan för mindre tätorter och landsbygd ska ha kommit in skriftligen senast den 31 maj till stadsbyggnadskontoret i Jönköpings kommun. Synpunkter kan lämnas digitalt på kommunens hemsida, via e-post eller brev.

Mer information om arbetet och alla handlingar finns på jonkoping.se/200000 och i kommunens utställningshall i Juneporten i Jönköping.

Nyckelord

Kontakter

Stefan Lind, chef översiktlig planering, stadsbyggnadskontoret
Telefon: 036-10 50 84
E-post: stefan.lind@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 13 000 medarbetare för att ge våra drygt 145 000 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

Pressinbjudan: Krisberedskapen går framåt – satsning på trygghetspunkter och skolor vid kris19.5.2023 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Arbetet med att förstärka Jönköpings kommuns krisberedskap pågår för fullt. Förra våren satsade kommunen 45 miljoner kronor extra på beredskap inom bland annat IT-säkerhet och reservkraft till exempelvis äldreboenden. Media bjuds nu in till en presskonferens där företrädare för Räddningstjänsten och Utbildningsförvaltningen kommer att berätta mer om arbetet med särskilda trygghetspunkter och etableringen av förskolor och skolor som ska fungera vid kriser. Tid: 22 maj klockan 10.00 Plats: Räddningstjänsten, Glansgatan Jönköping

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum