Region Uppsala

Fortsatt besöksförbud på vårdavdelningar

Dela

Den 2 oktober upphörde besöksförbudet på särskilda äldreboenden i Sverige. Region Uppsala har beslutat att tills vidare behålla besöksförbudet på vårdavdelningarna vid länets sjukhus.

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör
Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör

Besöksförbudet infördes i mars som en åtgärd för att minska smittspridningen på sjukhusen.
- Vi har den senaste tiden sett en ökad smittspridning i länet och därför avvaktar vi med att lätta ytterligare på restriktionerna, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Mikael Köhler.

Besöksförbudet omfattar avdelningar vid Akademiska sjukhuset, Lasarettet i Enköping och närvårdsavdelningar med inneliggande patienter. Liksom tidigare kan undantag göras för närstående till kritiskt sjuka patienter om besökare inte har luftvägssymtom. Besöksförbudet gäller inte föräldrar till barn som vårdas på sjukhus.

Ett undantag görs också för patienter som har ett inbokat besök på en mottagning. Dessa patienter får ha med sig en medföljare, under förutsättning att medföljaren är fri från symtom som kan tyda på covid-19. Verksamheter kan besluta att behålla det totala besöksförbudet om de har skäl för det.

När det gäller andra externa besökare, som inte är direkt relaterade till vården, till exempel hantverkare i samband med fastighetsunderhåll, beslutar varje verksamhet från fall till fall om besöket anses nödvändigt.

- Generellt gäller att man så långt som möjligt bör undvika att utomstående personer vistas i vårdverksamheternas lokaler, säger Mikael Köhler.

Nyckelord

Kontakter

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Uppsala, tel 076-724 89 17

Bilder

Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör
Mikael Köhler, hälso- och sjukvårdsdirektör
Ladda ned bild

Om

Region Uppsala
Region Uppsala
Storgatan 27 (postadress Box 602)
751 25 Uppsala

https://www.regionuppsala.se/

Region Uppsala arbetar med hälso- och sjukvård, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Det innebär att samordna och tillsammans med många andra aktörer samverka inom områden som transportinfrastruktur, näringsliv och arbetsmarknad, besöksnäring och folkhälsa.

Följ Region Uppsala

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Uppsala

Folktandvården vill vända kariestrenden med tandborstapp23.10.2020 10:54:05 CESTPressmeddelande

Halloween är tillsammans med påsken och julen våra största godishelger. Då är det extra viktigt att hålla koll på barnens tandborstning. För att hjälpa barnfamiljer att göra tandborstningen roligare har Folktandvården gett tandborstningsappen Rocka munnen en Halloweenkostym. – Det är de goda vanorna i vardagen som gör skillnad, säger Anna-Cari Lindh, cheftandläkare vid Folktandvården i Region Uppsala.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum