Säkerhetsföretagen

Fortsatt högt behov av säkerhetsföretagens trygghetsskapande insatser

Dela

Säkerhetsföretagens konjunkturbarometer för april visar det mest positiva måttet hittills i branschens konjunkturmätningar. Orsaken är en fortsatt hög underliggande brottslighet som inte har tagit paus i pandemin.

Konjunkturbarometern visar att säkerhetsföretagen ser positivt på framtiden.

- "Hela 75 procent av företagen ser ökad efterfrågan på företagens tjänster inom ett halvår. Företagen ser också att antalet anställda kommer att öka", säger Li Jansson, bransch- och näringspolitisk chef, Säkerhetsföretagen.

Statstik från Nationella Trygghetsundersökningen NTU synliggör att den underliggande brottsutvecklingen i Sverige är fortsatt negativ. Studien visar att mer än var fjärde svensk anger att de ofta eller mycket ofta väljer en annan väg eller färdsätt för att undvika att drabbas av brott.

- "Polisen har alltid ansvaret för att hantera brottsutvecklingen. Väktare och ordningsvakter är dock ett viktigt komplement som kan hjälpa till i det trygghetsskapande arbetet.", säger Li Jansson. 

De brott och ordningsstörningar som påverkar samhället drabbar allt från enskilda invånare till företag och kommuner. För att säkerställa kostnadseffektiva trygghetsinvesteringar är det viktigt att börja med en grundlig riskanalys. Därutöver finns ett antal reformer som politiken kan hjälpa till med.

  • Stärk polisen i hela landet
  • Inför en statlig trygghetsmiljard för lokala trygghetsinvesteringar
  • Upphandla säkerhetstjänster med en rimlig balans mellan pris och kvalitet, god leverantörsdialog och en möjlighet för många aktörer att vara med
  • Inför ett riktigt trygghets-rut och ställ det auktorisationskrav bevakningslagen ställer på yrkesmässig bevakning också på enklare tillsyn i hemmet

Konjunkturbarometern hittar du i sin helhet på Säkerhetsföretagens hemsida.

Nyckelord

Om

Säkerhetsföretagen
Säkerhetsföretagen
Sturegatan 11
102 04 Stockholm

08-7626900https://www.sakerhetsforetagen.se/

Säkerhetsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega och Svenskt Näringsliv. Vi samlar företag inom bevakning, hemlarm, parkering, värdetransporter och säkerhetsteknik.

Följ Säkerhetsföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säkerhetsföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum