Umeå kommun

Fortsatt korta betaltider för kommunen

Dela

Umeå kommun fortsätter arbeta för att korta betaltiderna till sina leverantörer till och med den 31 augusti. Detta som en del av insatserna för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronapandemin för näringslivet.

– Många företag drabbas hårt av de rådande restriktionerna kopplade till coronakrisen. Att förkorta betaltiderna är en viktig åtgärd som är efterfrågad bland leverantörerna och därför låter vi nu denna insats löpa över hela sommarperioden, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande.

Ambitionen i beslutet är att korta betaltiden för inkomna fakturor till i genomsnitt cirka 15 dagar. Detta under förutsättning att den aktuella verksamheten har kapacitet/förmåga att kontrollera och attestera fakturorna inom utsatt tid.

Beslutet om arbete med tidigareläggning av betalningar avser inte betalningar till koncernbolagen i Umeå kommun.

Mer information:
Hans Lindberg (S)
ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-589 01 66
hans.lindberg@umea.se

Anders Ågren (M)
vice ordförande
kommunstyrelsen
Umeå kommun
070-341 67 64
anders.agren@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum