Linköpings kommun

Fortsatt stöd till idrotten och kulturen

Dela

Kultur- och fritidsnämnden förlänger under våren stödet till kultur- och idrottsföreningar som drabbats av coronapandemin.

– Under 2020 skapade vi utrymme för ökat stöd till våra föreningar. Läget för idrotts- och kultursektorn är fortfarande mycket ansträngt och nu har kultur- och fritidsnämnden fattat ett beslut att fortsätta med stödet även under 2021, säger Gustaf Appelberg, (L), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Myndigheternas restriktioner kommer fortsätta under 2021 och innebär att evenemang inte kommer igång på bred front inom närtid. Det får stora ekonomiska konsekvenser för föreningar, företag och individer.

– Vi fortsätter ha generösa avbokningsvillkor och ge anstånd att betala avgifter till kommunen. Dessutom behåller vi de kommunala bidragen och utvecklingsbidraget öppnas upp för samma ändamål som det tillfälliga bidraget, säger Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef.

Kultursektorn har fått ändrade förutsättningar för sitt arbete och därför har Kultur- och fritidsförvaltningen sett ett behov av att förändra tolkningen av vad ett arrangemang är.

– Vi har sett att för att kulturaktörer under rådande förutsättningar ska kunna hitta nya möjligheter/arenor för att sprida kultur, så behöver vi kunna ha en vidare tolkning av villkoren för arrangemangsstöd. Det innebär att vi vid en ansökan av stöd kommer att ta hänsyn till de förutsättningar som finns kopplade till den pågående pandemin, säger Mårten Hafström, utvecklingschef kultur och ungdom.

De fortsatta riktade stödinsatserna för idrotts- och fritidsområdet är följande:

  • Tillfälliga avbokningsvillkor.
  • Anstånd att betala avgifter.
  • Bibehållna kommunala bidrag. Kultur- och fritidsnämnden betalar ut verksamhetsbidraget med minst föregående års belopp för motsvarande period.
  • Utvecklingsbidraget fortsätter att vara öppet för föreningar som vill och behöver anpassa verksamheten under rådande situation.
  • Tillfälligt bidrag 2021. Det tillfälliga bidraget, som infördes under bidragsåret 2020, förlängs och är sökbart även under 2021.

De fortsatta riktade stödinsatserna för kulturarrangemang är följande:

  • Tillfälliga lokalsubventioner - till och med den 31 mars 2021.
  • Bedömning av bidragsregler för kulturarrangemang. För att kulturaktörer under rådande förutsättningar ska kunna hitta nya möjligheter/arenor för att sprida kultur genomförs en vidare tolkning av villkoren för arrangemangsstöd.

Kontakter

Andreas Hagström, idrottsutvecklingschef  
andreas.hagstrom@linkoping.se
013-20 74 60

Mårten Hafström, utvecklingschef kultur och ungdom
marten.hafstrom@linkoping.se
013-26 27 07

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Polisen och Försäkringskassan ansluter sig till kommunens arbetsgrupp mot bidragsbrott4.5.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Varje år utbetalas stora bidragsbelopp till personer som inte har rätt till ekonomisk hjälp. Dessa allvarliga brott innebär enorma kostnader för samhället och måste på alla sätt stävjas. Allians för Linköping har därför inlett ett operativt samarbete mellan Linköpings kommun och aktörer inom bostadssektorn, ett samarbete som nu utökas med Polismyndigheten och Försäkringskassan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum